Bli medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GIF Nike 105 år
Fotboll
P 19
Välkommen till GIF Nike P19

Välkommen till GIF Nike P19

 

Under 2024 spelar GIF Nike i division 1 Herr J Skåne

 

Truppen består av ca 25 spelare som brinner för sin fotboll och för sin utveckling, samt en tränarstab som består av 4 tränare. Merparten av tränarna har genomgått Svenska Fotbollsförbundets utbildningar UEFA C Ungdom, UEFA C Målvakt, UEFA A Ungdom eller UEFA B. GIF Nike P19 har utöver tränarstaben en mycket väl fungerande föräldragrupp som supportar laget med försäljningar, trivselaktiviteter och inte minst markservicen under cuperna som laget spelar. Målvakterna har tillgång till kontinuerlig målvaktsträning tillsammans med Herr A.

 

Utveckling & Spelídé;

Uppdraget för GIF Nike P19 är att förbereda så många spelare som möjligt för seniorfotboll i GIF Nike. P19 har ett nära samarbete med GIF Nikes seniorlag för att rotera spelare till seniorträningar för spelare med rätt ambition och nivå. GIF Nike P19 består 2024 av spelare i åldersspannet 2005-2008.

GIF Nike P19 fokuserar på att utveckla våra spelare till välutbildade fotbollsspelare både teoretiskt och praktiskt med långsiktighet i fokus. En bra teoretisk bas i kombination med teknisk fotbollsfärdighet, vilja, styrka, intensitet och attityd ger oss de förutsättningar för att utvecklas både individuellt och kollektivt som tar oss mot nya fotbollsäventyr. Vårt mål är att kontinuerligt utveckla respektive spelare på sin för tillfället rätta nivå under både träning och match, vilket ger en utveckling för både bredd och spets. All utveckling och utbildning inom truppen vill vi skall göras med glädje och delaktighet och därför förväntar vi oss att både spelare och tränare alltid ger 100% på både träningar och matcher. Vi har alltid vårt väldokumenterade arbetssätt och principer som utgångspunkt i träning och match.

Våra målvakter har möjlighet till specifik målvaktsträning kontinuerligt under säsong.

 

Vår spelidé bygger på att spela en positionsbaserad och passningsorienterad fotboll där vi alltid har som mål att kontrollera matchbilden genom bollinnehav i högt tempo och därifrån genom spelarnas mod och kreativitet hitta lösningar som genererar målchanser. Förlorad boll skall om möjligt alltid återtas med direkt bollerövring under hög press och intensitet. En bortslagen boll är en förlorad boll och därför strävar vi alltid efter att spela oss ur svåra situationer.

 

Målet är att träna spelarna i att ta så bra beslut som möjligt, både individuellt samt kollektivt i både anfalls- som försvarmoment. För oss är det mycket viktigt att träna spelarna i mod, kreativitet, vilja och attityd.

 

Fotbollsfys & Rehab;

Fotbollsfys är en viktig förutsättning för att utvecklas som fotbollsspelare, därför erbjuds alla spelare instruktioner för kondition och styrkepass under träningsuppehåll.

GIF Nike erbjuder under 2024, subventionerade träningskort hos Nordic Wellness i Lomma för medlemmar i GIF NIke.

Skadeförebyggande fysträning är ett naturligt inslag i den ordinarie träningen.

GIF Nike har samarbete med iKLINIK. iKLINIK är specialiserade idrottsmedicinska Fysioterapeuter med kliniker i Lund, Malmö och digitalt.

För de spelare som har råkat ut för skador, vill vi att rehabträningen görs i den mån det är möjligt, tillsammans med laget under träningstid. Det finns material att tillgå för skadeförebyggande träning under rehab.

 

Videoanalys;

Målsättningen är att alla matcher skall filmas och analyseras av tränare och spelare. matchanalyser.

 

Träningsnärvaro;

I GIF Nike P19 eftersträvar vi alltid så hög träningsnärvaro som möjligt (helst 100%).

För de spelare som har råkat ut för skador, vill vi att rehabträningen görs tillsammans med laget under träningstid.

För att spela matcher och cuper med GIF Nike P19 krävs en träningsnärvaro på minst 50%.

För cup- och matchspel i förstalaget krävs en träningsnärvaro på mer än 65-70% utöver fotbollsegenskaper för spel på denna nivå.

 

Inför 2024 söker GIF Nike spelare i åldern 15-19år till vår seniorförberedande verksamhet och utvecklingsmiljö på Lomma IP.

GIF Nike P19 söker spelare som har en tillräckligt hög nivå för att konkurrera om startplats i P19:1 (div 2) Herr B (div 1) och med potential att utmana om startplatserna i GIF Nike Herr A under 2024.

 

Vi söker spelare med följande egenskaper;

 • Hög nivå av spelförståelse, perception och beslutstagande
 • Kreativa och tekniska spelare
 • Förmåga att förstå och efterleva lagets arbetssätt och principer i match och träning.
 • Hårt arbetande spelare med hög fysisk arbetskapacitet som tex. rörlighet, kondition och styrka etc.
 • Hög ambitionsnivå och träningsnärvaro
 • Ambition att träna extra fyspass utanför ordinarie fotbollsträning
 • Aktivt medverka till att bygga lagkänsla på och utanför planen.
 • Aktivt medverka till lagets kollektiva framgång för att nå den uppsatta målsättningen för laget.
 • Aktivt prioritera individuell och kollektiv utveckling, både tekniskt, fysiskt och taktiskt.
 • Aktivt medverka till en solid gruppdynamik där alla spelare satsar maximalt för att nå uppsatta mål.

GIF Nikes identitet

 • Vi tror på det vi gör och jobbar alltid hårt för varandra
 • Vi har stort hjärta i det vi gör och gör det alltid med glädje
 • Vi är tydliga och vi ger konstruktiv kritik till vår omgivning
 • Vi är kreativa och vill alltid utvecklas

Är du intresserad att provträna med GIF Nike P19 eller boka träningsmatcher, kontakta

Johan Persson via email; johann.persson@tetrapak.com

eller via mobil på 0733-365522.

 

Följ gärna GIF Nike P19 på;

Youtube; (GIF Nike P19); https://www.youtube.com/channel/UC1RdYvgzbEL3yTGEU5xdMcQ

Instagram (gifnikep19); https://www.instagram.com/gifnikep19/

Facebook; https://www.facebook.com/gifnikep19

Min Fotboll; https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/team/47235/start

 

 

GIF Nike - Glädje, Tydlighet & Utveckling

*** Det självklara valet för din utveckling ***

Tillsammans för ett bättre matchklimat
2024-05-19 14:30
Tillsammans för ett bättre matchklimat

"Svensk fotboll strävar efter mer än bara segrar på planen. Fotbollen ska vara en plats för glädje och gemenskap. Det är när vi lyfter, stöttar och peppar varandra som vi når nya höjder tillsammans. Här finns ingen plats för hat, hot eller våld. Därför kraftsamlar nu den svenska fotbollsfamiljen den här helgen för ett bättre matchklimat! Och ännu bättre fotboll. "

Bittert slut på 1/8-finalen i DM
2024-05-08 07:55

Några reflektioner efter gårdagens bittra förlust i 1/8-finalem mot Lunds BK. Som förväntat är Lunds BK ett bra lag men vi hade bra koll på hur LBK hur spelar och vilka ytor de vill åt. LBK har ett högre bollinnehav än oss matchen igenom men utan att skapa den mängd målchanser som vi hade räknat med. Däremot skapade vi många farligheter efter bollåtererövring i våra försvarsblock och kunde hota deras backlinje med kombinationsspel för att skapa ett flertal målchanser. Våra försvarsblock både högt mellan och lågt fungerade bra matchen igenom.  Vi tog ledningen i matchminut 55 och därefter ökade vi på till 0-2 i den 71 minuten. Efter 0-2 såg LBK trötta och slitna ut fram till reduceringen i minut 77. Tyvärr kvitterar LBK i den 85:e minuten och tar matchen till förlängning. Under förlängningen skapade vi några riktigt bra chanser som kunde genererat mål men istället gör LBK 3-2 i matchen sista spark. Ett riktigt bittert slut på matchen då vi släpper in mål i minut 120.

Vi önskar LBK lycka till i nästa omgång av DM.

Träningsmatch GIF Nike P19 vs Kvarnby IK P19
2024-03-29 10:08

Idag 14:00 är det träningsmatch mellan GIF Nike P19 och Kvarnby IK på Lomma IP. Välkomna till Lomma IP som just nu badar i . Vi håller tummarna att vädret håller i sig. Matchen kommer att streamas på Min Fotboll. @gifnikeofficial Välkomna @kvarnbyik_u19

 
Våra sponsorer