Integritetspolicy
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GIF Nike 100 år
Fotboll
Bli medlem i GIF Nike
BLI MEDLEM
Välkommen!
Välkommen till GIF Nike som i år firar 100-års jubileum!

Mycket har hänt under GIF Nikes 100-åriga historia. Nu är det fullt fokus på fotbollsutbildningen för våra spelare och ledare.

Under 2019 spelar våra representationslag Herr i division 3 & Dam i division 4.
Vi är representerade i många åldersklasser med våra pojk- & flicklag som spelar i olika serier.

Vill du bli medlem i GIF Nike? 
Ta kontakt med kansliet:  kansliet@gifnike.se 
eller klicka på knappen " Bli medlem" här på hemsidan.
Välkommen Didrik Ekstrand!
2019-05-17 15:21

Hallå där Didrik Ekstrand, välkommen till Lomma och GIF Nike! 

Tack så mycket!


Hur känns det att tituleras som GIF Nikes första sportchef?

Det är givetvis väldigt roligt. Jag ser det lite som ett kvitto på att jag gjorde ett bra arbete som ungdomsansvarig under den tiden som jag var anställd som ungdomsansvarig, men också ett kvitto på att föreningen utvecklas så pass mycket att det krävs en annan organisation nu.


Vad gör en sportchef?

Oj... Ja, jag gör allt från att paketera knattepaketen till våra nya knattar som börjar i vår, till att se till så A-lagen har det bra och ger dem förutsättningar för att lyckas med verksamheten. Funktionen jag har syftar till att vara ledarnas bollplank från klubben och vara med ute i verksamheten för att se till att våra ledare och spelare trivs och tycker att fotbollen är rolig. Samtidigt har det blivit mer administrativt arbete sedan jag gick in i den nya rollen, men det gäller att se till så att allt fungerar som det ska och att alla vet vad de ska göra.


När började du och vad ska du hitta på framöver?

Jag började som ungdomstränare i GIF Nike 2016 då tillsammans med Johan Sunding i det lag som idag utgör damlaget. Där var jag i två år innan jag slutade i laget.

Parallellt med detta har jag arrangerat 13-års turneringen under 2017 och 2018 samt Girls Invitational 2018. Därefter blev jag invald som arrangemangsansvarig i styrelsen och sedan även anställd som ungdomsansvarig under hösten 2018. Därefter justerades tjänsten från och med februari 2019, med ett utökat antal timmar samt fler arbetsuppgifter.

Vad som händer framöver återstår att se. Jag studerar för tillfället fortfarande på Malmö universitet där jag planerar att ta min Mastersexamen i Sport Science under 2020.


Vad är dina visioner för GIF Nike?

Mina visioner för GIF Nike…Svår fråga. Jag tycker GIF Nike har en bra organisation och har många duktiga ledare och spelare. Men det gäller också att ta tillvara på detta och bibehålla den kvalitén på föreningen som har byggts upp under en lång tid. Just nu har vi exempelvis ett nystartat damlag, vilket är superroligt. Men det vore ännu roligare om vi kunde konstatera om 5 år att laget finns kvar och att spelarna trivs där. Samtidigt kommer det ungdomar underifrån som är duktiga och det gäller att ta vara på dessa så att de kan fortsätta spela fotboll under en lång framtid.


Du bor i Malmö, så hur kom det sig att du hittar till Lomma?

Det stämmer. Jag bor i Malmö tillsammans med min sambo sedan 2017. Dock har jag bott i Lomma från det att jag var 5 år gammal, och växt upp här med kompisar och skola. Lomma är mitt hem och jag hoppas att jag snart flyttar tillbaka hit då jag trivs väldigt bra här och har många av mina nära vänner här.


Har du själv någon fotbollsbakgrund? Berätta! 

Det har jag. Jag har spelat fotboll från det att jag var 4 år fram till jag var 19 år i en klubb som heter Kågeröds Boif. Det är även där min pappa bor och där jag växte upp varannan vecka. Sedan tog karriären tyvärr stopp då jag har ett hjärtfel som jag opererat ett antal gånger. När kvalitén inte var högre än division 3 då valde jag att inte chansa och istället ägna mig åt fotboll på andra sätt. Det var bland annat därför jag valde att studera Sport Management på kandidatnivå under mina första år på Malmö Universitet. 


När du inte är sportchef här, vad gör du annars?

Oj, det känns som det är något i luften hela tiden. Som sagt så studerar jag Sport Science på Malmö universitet på masternivå, vilket är fulltidsstudier. Jag håller just nu på att avsluta mitt första av två år på denna linje. I övrigt engagerar jag mig en del i Skånebolls STU-träningar, jobbar i marknadsgruppen i Lugi-gymnastik, och är med och arrangerar 13-års turneringen i Nike under sommaren. 


Vad gör du helst när du är ledig?

När jag är ledig tar jag tillfället i akt och åker och kollar fotboll. Det kanske låter konstigt när man jobbar med fotboll så mycket, men det himmelsblåa laget i stan är ju något extra. Vi brukar åka iväg en del och kolla på matcher, men det har blivit mindre och mindre när tiden inte räcker till. I övrigt försöker jag spendera tid med min sambo och skulle det ges möjlighet för en runda golf vore det trevligt. Men det är inte ofta det händer. 


Nikedagen & jubileumsmatch
2019-05-17 15:15

6 juni är det igen full aktivitet på Lomma IP då Nikedagen traditionsenligt bjuder på massa roligt. Dagen kommer att innehålla allt från spännande ”föräldramatcher” till tävlingar i 3-kamp och tennisboll, straffsparkar mot A-lagsmålvakt, lotterier och grillning. 


I år fyller GIF Nike i Lomma 100 år och dagen till ära möter kändislaget TV-laget GIF Nike Legends i en spännande jubileumsmatch. Bland andra gladiatorn Delta, Bragi Bergsson från Idol, Patrick Ekwall och Robert Prytz kommer att försvara TV-laget. 


Välkomna!


Nikedagen: kl 10-15 

Jubileumsmatch: kl 15-17 

Just nu på Lomma IP
2019-05-16 16:13
Efter många turer och ändringar av SvFF avseende linjer o mått mm så har vi nu Trafik & Fritid på plats för att måla linjer på våra konstgräsplaner enl de nya spelformerna.

Vi ritar på SvFF´s maxmått vilket innebär för 7-manna- 55x35 m (gula linjer) och 9-manna 72x55 m (ljusblå linjemarkeringar) samt 5-manna på plan B 3 ca 30x20 (röda linjer)
Båda 9-manna samt 7-manna på Plan A kommer att vara streckade.

De gamla linjerna hoppas vi ska slitas bort efter lite mer verksamhet på IP.

BLI MEDLEM
Följ oss på Facebook!
Nyheter från våra lag
A/U-lag Herr, 19/05 08:23 
A/U-lag Herr, 11/05 18:38 
A/U-lag Herr, 05/05 09:22 
P 2013, 03/05 22:54 
 
Våra sponsorer