LB07-GIF Nike 5-0 (1-0)
2022-10-03 14:23
Lycka till Eremal och Haris

Det blev en käftsmäll för Nike i serieavslutningen.

• Första halvlek var OK från oss. Men i andra halvlek var det kollaps. Vi var rent ut sagt usla, säger lagkaptenen John Henriksson.

LB07 sköt 1-0 i minut 47 i första halvlek. Det var Andreij Simenunovic som gjorde 1-0 på övertid i första halvlek.

LB07 fick en drömstart i andra halvlek då Aron Mår Brynjarsson fixade 2-0.

Av bara farten fortsatte LB07 koppla segergreppet om de tre poängen. I minut 72 kom 3-0 genom Jason Rindom. Sedan var saken klar för LB07 i minut 74 då Andreij Simenovic gjorde 4-0 och sitt andra mål. I minut 83 fastställde Jonatahan Okenge Wembonys med 5-0 som visade sig bli slutresultatet.

• Motivationen var inte som det ska vara. Det märkes att vi inte hade så mycket at spela mer en bättre tabellplacering. Det vi kan glädja oss över att vi slipper ett mycket jobbigt och ovisst kval för fortsatt spel i ”trean”. Det är en mycket bra höst med bland annat sju raka segrar som har sett till att vi är kontraktklart, påpekar John Henriksson.

Nike-produkten och talangen Filip Bengtsson svarade för en mycket fin debut.

LB07 tränare Charlie Hotait:

• Jämn första halvlek med målchanser åt båda håll. Vi blir effektiv i andra halvlek med ett bra försvarsspel. Skönt att få avsluta med en trepoängare.

Nikes andretränare Eremal Zejullaahu:

• Tråkigt slut för mig och Haris nu när vi lämnar för Staffanstorp. Det är bara för oss att glömma. Önska Nike lycka till framöver.

Det var matchen igenom lite tråkigt stämning. Även på slutet utanför planen. LB07 och Nike har blivit av någon anledning rivaler. När LB07 i våras förlorade i Lomma blev det lite oroligt under och efter matchen

Nikes klubbchef Christian Granlund:

-Vi jobbar för fullt med etablerade tränare. Det är så klart mycket viktigt att ha ett bra tränarnamn på den här nivån som gör spelarna intresserade för oss. Vi jobbar för att få ett namn klart innan 15 november då frimånaden börjar. Då är det ett måste att spelarna får veta vem som blir huvudtränare.

Vi önskar så klart Haris och Eremal lycka till i sina nya uppdrag.

Haris har varit tre år i Nike. Fört laget till att bli ett etablerat lag i ”trean”. Eremal kom under sommaren.

Nike jobbar också för fullt med att titta över före detta Nikespelare som finns i andra klubbar som kan vara intresserade att komma tillbaka.

IFK Trelleborg vann serien och spelar i ”tvåan” kommande säsong. Fem poäng före Simrishamn som får kvala. Nike hamnade på sjätte plats med 39 poäng. IFK Trelleborg vann med 51 poäng.

Malmö City får kvala för nytt kontrakt. Vellinge, Prespa Birlik och Åkarp åker ner i ”fyran”..