2022-05-30 13:17
Målskyttarna- Linus Lundqvist - Antonio Radolovic & Hannes Granfeldt & Klacken "GIF Nike Ultras"

Glädjen var på topp hos Nike.

Topplaget Högaborg krossades med 4-1.

Högaborg som hade släppt in fyra mål på åtta matcher släppte nu in fyra mål i samma match.

• Vi spelade i andra halvlek en strålande fotboll. Det var ett vägvinnande lag. Under alla mina åtta säsonger i A-laget har jag inte tidigare varit med en sådan här bra insats. Högaborg var chanslöst, säger en mycket nöjd lagkapten John Henriksson.

Det blev en tämligen jämn första halvlek.

Nikes Emil Lundqvist Felgenau som en tid varit skadad var med från start. Efter blott 15 minuter åkte Emil på en ny skada.

• Det är en lårskada. Det känns inte så allvarligt. För att inte göra skadan sämre klev jag av, säger Emil.

Vad säger du om dina lagkompisar insats i andra halvlek?

• Det var bara att njuta. Dessutom vackra mål. Vi rullade upp Högaborg totalt, säger Emil.

Efter tio minuter i andra halvlek, alltså minut 55 kom 1-0 genom Hannes Granfeldt. Bra inlägg och fin nick utan chans för Högaborgs målvakt Pontus Löfvenmark.

Nike som fick en mycket bra start i andra halvlek

I minut 61 var det dags igen. Linus Felgenau Lundvist spelde en bra boll till målfarlige Antonio Radolovic Pavloski . Han högg som en kobra och 2-0 var ett faktum.

Bara fyra minuter senare var det dags igen för Antonio Radolovic Pavloski. Efter fint förarbete, bra spel satte Antonio 3-0 i alltså minut 65.

- Eftersom vi spelade så bra kändes det som att vi skulle spela hem tre viktiga poäng ,säger Antonio i ett segerrusigt omklädningsrum.

I minut 83 sköt Linus Lundqvist Felgenau snyggt 4-0. Det var Linus tredje mål i de två senaste matcherna.

• Efter en trög inledning spelar vi en mycket rolig fotboll. Vi har när det fungerar en mycket bra kapacitet. Det ser bra ut för oss, säger Linus Lundqvist Felgenau.

Vladica Zlojutro tröstmålade i minut 89.

Lovande Nike -produkten Oliver Rosenlöf vaktade målet i tredje raka matchen. Det har blivit full pott, alltså nio poäng.

• Jag tycker mitt spel har stämt bra. Bra två insläppta mål. Men jag har också mycket fin hjälp av ett bra försvarsspel.

Gamle stormålvakten Leif Hult med bland annat allsvenskt spel i AIK:

• Han utnyttjar luftrummet med sin härliga inlägg. Spelar lugnt och stabilt.

När Oliver Rosenlöf får höra berömmet säger han:

• Alltid roligt att få beröm av en sådan kunnig och erfaren målvakt.

Antonio Radolovic Pavlokoski:

• Tredje raka segern. Vi spelar numera riktigt bra. Imponerande att besegra ett sådant bra lag som Högaborg på ett imponerande sätt.

Han fick sin tredje varning och är därmed avstängd på lördag mot Lödde på bortaplan.

Simon Nilsson gjorde sin sista match som assisterande tränare. Han kommer på måndag att bli tränare för TFF:s U19-lag.

-Det var en chans som jag inte kunde tacka nej till. Jag ha trivs mycket bra i Nike med Haris. Skönt att få vara med om ett sådant här fint slut. Kanonmatch av killarna, säger Simon Nilsson.

Någon ersättare till Simon är ännu inte klar.

• Vi får se. Besked kommer snart. Jag vill önska Simon lycka till, säger huvudtränaren Haris Saranovic.

Han myste så klart efter den fina och övertygande segern mot Högaborg.