| Fotboll H A-lag
IFK Trelleborg – GIF Nike 3-1 ( 1-0)
2022-05-12 12:13
John Henriksson

Det var stor besvikelse hos Nike efter tredje raka bortaförlusten. 3-1 till IFK Trelleborg på Vångavallen.

• Tung smäll att ännu en gång bli poänglös på bortaplan, säger lagkaptenen John Henriksson.

IFK Trelleborg fick ett mycket psykologiskt mål i minut 44. Vasse och målfarlige Kevin Fridlund kom efter en fin framspelning i friläge och satte säkert 1-0.

Nytt psykologiskt 2-0 kom i andra halvlek minut 56. Kevin Fridlund kom i nytt bra målläge. Elegant och iskallt sköt han 2-0 i bortre burgaveln.

Kevin Fridlund är ny för säsongen. Kom från FC Trelleborg.

• Jag har spelat med honom. Han är en väldigt duktig forward och kan mycket väl hjälpa till i jakten på seriesegern. Han är guld värd. Det visade han inte minst mot oss, säger Nike-målvakten Sebastian Hinderoth.

I minut 63 var rullgardinen ner för Nike då Ludvig Johansson fixade 3-0.

Tröstmålet kom i minut 68. Bra inlägg från Hjalmar Javefors som Maher El-Tahan fint nickade in. Det var Mahers sista match. Flyttar till Stockholm för jobb.

I minut 40 åkte huvudtränaren Haris Saranovic direkt på rött kort. Han blev irriterad på den assisterande domaren som Haris tyckte vinkade fel. Därmed åkte han upp på läktaren och förbud att coacha sitt lag. Han är avstängd mot Malmö City på söndag.

• Jag sa inget, mycket märkligt rött kort, säger Haris.
  • I andra halvlek var vi bättre, men det räckte ju inte ändå till poäng, säger Sebastian Hinderoth.

Lagkapten John Henriksson:

• När vi förlorat på bortaplan har vi inte alls kommit upp i våt kunnande. NU måste vi så klart över 90 minuter visa vår kapacitet. Då kommer också poängen.

Nu väntar tre mycket viktiga matcher i poängjakten. Malmö City hemma på söndag, Derbyt mot Åkarp borta och Prespa Birlik hemma.

Jonathan Svensson gjorde come back i sin moderklubb efter sitt korta besök hos div-ll-laget Ariana.

• Han kommer att bli en stor tillgång för oss i försvaret, påpekar Haris Saranovic.

Nike saknade fem spelare. Tre av dom ur startelvan. Niklas Mårtensson, Axel Gullers, Marko Stojic, Isak Greby och Mossab Khattab. Samtliga utom knäskadade Niklas Mårtensson ska vara spelklara till söndagens hemmamöte mot Malmö City.