2021-07-05 13:10
Målskyttarna Erik Oden & John Henriksson

Nike spelade hem tre mycket tunga och viktiga poäng i våravslutningen.

• Otroligt att gå till sommarvila med tre värdefulla och mycket sköna poäng. Nu ligger vi efter sex matcher mitt i tabellen. Vi kan se ljust på höstspelet, säger tvåmålsskytten Erik Oden.

Nike spelade till sig en rättvis ledning i början av andra halvlek. Ossian Andersson svarade för en finfin insats då han starkt kom igenom. Målvakten hos Besa tvingades att fälla framrusande Ossian Andersson. Den solklara straffen satte John Henriksson säkert.

• Jag satte bollen längst ner till vänster. Där satt bollen perfekt. Mycket viktigt att vi fick ta ledningen. Det stärkte oss, säger straffskytten John.

Därmed har John satt säsongens båda straffar.

• Det är så klart alltid viktigt att näta då chansen kommer. Det kändes som att vi kopplade greppet. Vållade problem för Besa i värmen, påpekar John.

I slutet av matchen såg Erik Oden till att den sköna trepoängaren grejades,

Minut 84 0-2: Snabb Nike-omställning från mittfältet. Isak Magnusson spelade in bollen och där kom Erik Oden med full fart och kraft och satte snyggt 2-0. Mycket fint anfall.

• Mycket fin passning från Isak. Härlig känsla då bollen satt där inne i målet.

Minut 87 0-3: Nike kom i ett anfall på högerkanten.. Maher Eltahan svarade för en fin passning. Påpassligt kom Erik Oden. Första skottet räddade Besas målvakt, men returen betydde 3-0 från Erik.

• Säsongens två första fullträffar. Det känns bara bättre och bättre för mig. Jag ser så klart framåt en intressant fortsättning, säger Erik Oden.

Vad säger du om vårspelet?

• Hyfsat, men vi har mer att ge. Bra att komma tillbaka efter bortaförlusterna och de tippade topplagen LB07 och Lödde., påpekar Erik Oden.

John :

• Vi svarade för en bra insats i Landskrona. Hade det rätta tålamodet och följde matchplanen. Perfekt avslut inför uppehållet.

Nikes huvudtränare Harris Saranovic:

• Bra genomför match. Rakt igenom en bra insats Vi vinner rättvist. Besa har ett målchansläge i första halvlek. Sedan är det inte något mer.

7 augusti drar det igång igen. Topplaget Lödde kommer till Lomma IP.