Straffskytten John Henriksson

Det blev en poäng på bortaplan mot nykomlingarna VMA från Kristianstads-trakten.

• Vi var det bättre laget och skulle ha vunnit, säger Nikes huvudtränare Harris Saranovic.

Nike hade bra kontroll på första halvlek mot fysiskt starka VMA.

Redan i minut två kom Nikes Antonio Radolovic Pavlovski i friläge. Han satte bollen i ena stolpen. Mycket fin framspelning av Sebastian Ohlsson.

• Det var så klart synd efter ett fint anfall, påpekar Harris.

I minut 38 blir det straff för Nike. Antonio Radolovic Pavlovski slår en perfekt djupledsboll till genombrottsstarke Erik Oden. När Erik Oden fälls inom straffområdet är det solklart straff.

John Henriksson sätter bollen säkert till 1-0.

• Härlig känsla att vi helt rättvist fick ledningen. Det var också på tiden att vi fick en straff. Förra säsongen hade vi inte en enda, säger John, den värdefulle mittfältaren.

Nike inledde andra halvlek mindre bra. Då kunde också VMA kvittera, VMA snodde bollen på mittfältet, och efter en snabb omställning kom Fredrik Jönsson 1-1 i ett friläge och satte kvitteringen bakom Nike-målvakten Sebastian Hineroth.

• Mycket dålig start av oss i andra halvlek. Men vi kom bra igen efter deras 1-1, påpekar John.

Sista delen av matchen dominerade Nike. Skapade en rad heta målchanser. Bland annat hade Niklas Mårtensson en mycket bra chans.

• Vi hade tyvärr inget flyt i de avgörande momenten. Att vi skapade många målchanser är i alla fall glädjande. Vi jobbar så klart på oh det ser mycket bättre ut än förra säsongen. Vi har fått ihop en härlig trupp det är hård konkurrens om platserna. Precis som det ska vara, säger John.

Harris Saranovic:

• Vi har fyra av sex möjliga poäng efter två matcher. Men det skulle ha varit sex poäng. Vi var bättre än VMA.

Hårdsatsande Åkarp har inlett mycket bra. Sex poäng av sex möjliga. FK Besa krossades på bortaplan med 5-0.

Lödde är på plats två med fyra poäng. Nike har också fyra poäng på plats tre.

• Det ser ut att bli en tuff och jämn serie. Mycket intressant, säger Harris Saranovic.

På lördag kommer IFÖ Bromölla till Lomma IP. Avspark 15.00.