GIF Nike – Veberöds AIF1-2 (0-0)
2023-05-22 12:57
Niklas Olsson

Det blev en ny svidande förlust.

Serieupptakten för det unga laget har varit mycket tuff. En seger och sex förluster.

• Men jag tycker att det ser allt bättre ut för oss. Mot Veberöd borde det ha blivit poäng. Vi är absolut inget sämre lag än Veberöd., säger spelande tränaren Niklas Olsson.

Nike inledde bäst. Pressade på bra första 20 minuterna. Veberöd tar sedan över resten av första halvlek.

• Vi spelade en trevlig fotboll. Skapade en del halvchanser, men fick inte de riktigt heta målchanserna. Vi gick i alla fall till halvtidsvila med en bra känsla inför fortsättningen, påpekar Niklas Olsson.

Nike fick också en kanonstart i andra halvlek. Ett bra anfall slutade med att Dardan Dakaj satte 1-0 i minut 46. Målfarlige Dardan Dakaj kom från högerkanten och avslutade perfekt. Det var hans fjärde mål i de två senaste matcherna.

• Då kändes det riktigt bra för oss, säger Niklas Olsson.

I minut 55 dömdes straff till Veberöd. Det var efter kamp om bollen inom straffområdet. I Nike-lägret tyckte man det var en hårt dömd straff eftersom det var ett ihopslag, kamp om bollen. Domaren dömde straff för en stämpling och gult kort till Muddi Charif. Straffen sköt Hugo Bjurnemark till 1-1.

I minut 67 kom 2-1 till Veberöd. Målskytt: Johan Persson .Det var på ett bra volleyskott.

Nike satte full fart mot kvittering. Närmast 2-2 var då Mossab Khattap som med en cykelspark var nära att måla.

I minut 88 fick Muddi Charif sitt andra gula kort och är därmed avstängd i nästa seriematch mot Lödde. Avstängd är också Molamin Jajusy som fick gult nummer tre i ordningen. Tungt med två försvarsspelare avstängda.

• Vi ska så klart göra allt för att ta poäng mot Lödde på bortaplan. Jag vet att vi har kapacitet till det, påpekar Niklas Olsson.

Lödde som genom de senaste åren har värvat många spelare från Nike. Nu blev det 0-0 mot nykomlingarna Sölvesborg i Sölvesborg.

Nikes nye huvudtränare Matarr Guy som tagit över efter Sven Sjunnesson kunde ändå känna stor lycka under lördagen den 20 maj. Han gifte sig med sin Emelie Moberg Guy.