| Fotboll H A-lag
GIF Nike – IFÖ Bromölla 1-2 (1-0)
2023-04-11 12:19
Huvutränare Sven Sjunnesson och Målvakt Sebastian Hinderoth

Det blev en mycket tung och snöplig förlust i premiären mot nykomlingarna Bromölla på Lomma IP

• Efter en väldigt jobbig vår med inga segrar i träningsmatcherna svarar vi i första halvlek för den hittills bästa insatsen med vårt nya lag. Vi skulle ha haft en klar ledning i halvlek 1-0 var klart i underkant, säger nye huvudtränaren Sven Sjunnesson.

Det är bara fyra spelare kvar från förra årets trupp..

• I första halvlek dominerade vi. Bollinnehavet var 65-35 procent till oss. Det skulle ha varit en 3-0 till oss, Men det håller så klart inte att missa så många bra målchanser, säger duktige Nike-målvakten Sebastian Hinderoth .

Han är kvar sedan förra året. Numera också lagkapten.

Nike-produkten Emil Asklund sköt säsongens första seriemål i minut åtta. För ett fint förspel svarade nye Dardan Dakaj. Han utmanade motståndare och passade perfekt till Emil Asklund som hade intagit en bra position för att sätta 1-0.

Nike fick en mardrömsstart i andra halvlek. Redan eter fyra minuter, alltså i minut 49 kom 1-1. Det var efter hörna.

Sebastian Hinderoth svarade för en finfin räddning på hörn-nicken. Men ingen Nike-spelare hann rensa bort bollen. I stället kunde Robin Cederberg skicka in returen till 1-1.

• Bromölla var mycket farliga i luften och då främst på hörnor då man tryckte stenhårt på mot vårt mål, påpekar Sven Sjunnesson.

I minut 85 kom det tuffa slutet för Nike. Alldeles för enkelt fick Jacob Emilsson komma igenom och göra 2-1. Ett bra skott .

• Det är klart att det känns bittert med ett sådant slut. Tyvärr kan det bli så här då man inte tar vara på de heta målchanserna som vi hade i första halvlek, säger Sebastian Hinderoth.

Sven Sjunnesson:

• Vi svarade för en mycket dålig andra halvlek. Det fina spelet i första halvlek var bortblåst. Det ser ut som att vi är på väg uppåt med vårt nya lag. I den här jämna och mycket tuffa serien måste vi som i första halvlek spela i 90 minuter i poängjakten.

Något resultat som överraskade dig i premiäromgången?

• Att Klagshamn på hemmaplan förlorade mot FC Trelleborg, säger Nike-tränaren.

På söndag väntar seriefavoriterna LB07 på bortaplan. LB07 premiärvann mot nykomlingarna Sölvesborg på bortaplan med 3-0.

• Vi ska så klart jobba stenhårt. Det är en härlig utmaning att försöka ta poäng av seriefavoriterna. Spelar vi hela tiden som i första halvlek mot Bromölla finns chansen, säger duktige målvakten Sebastian Hinderoth.