Gais Open 2022 P16 - Silverpeng i B-slutspelet
2022-11-13 17:48
Bilder från Gais Open 2022

Gais Open 2022

Onsdagen den 3/11 begav vi oss med tåg från Lomma mot Göteborg och Gais Open. Efter incheckning på Scandic Opalen så käkade vi en god tacobuffé på Burgårdens gymnasium. Vårt ursprungliga matchschema gav oss först sovmorgon, men förbyttes tyvärr till en tidig frukost redan 07:00 pga att ett av de långväga lagen inte kommit fram i tid.

Lagets satte upp en målsättning att nå A-slutspel men tyvärr avslutade vi med att komma på silverplats i B-slutspelet.

Vi inledde gruppspelet med match mot Vänersborgs IF som vi hade 2-0 mot länge. Två individuella misstag i matchen gjorde att Vänersborg kom i kapp och tyvärr fick de en billig straff i matchens sista minut och förlusten var ett faktum. Andra matchen för dagen var mot Aspudden-Tellus. 1-0 kom i första halvlek och vi hade bra kontroll på matchen. 1-1 kom i matchens sista minut och därmed hade vi slarvat bort ytterligare 2 poäng för dagen. Detta till trots att vi haft bra kontroll och bollövertag i båda matcherna.

Fredagens tidiga match på Heden mot Tullinge började inte bra då de gjorde ett tidigt mål. Tullinge spelade en aggressiv fotboll och vi var tyvärr inte riktigt där även om vi gör en bra andra halvlek. Tullinge vinner matchen med 3-0 och slutar som 3:a i Gais Open. Vår stora vändning i cupen kom i sista gruppspelsmatchen mot Mölnlycke IF som vid vinst hade chans att ta sig till A-slutspel. Mölnlycke startade i ett rasande tempo och hade plötsligt gjort 2 mål på oss eftersom vi fuskade i det arbete som måste till för att vinna matcher. Vi kommer ut till andra halvlek som ett nytt lag och gör 2 mål med mersmak. Tyvärr förlorar sedan Mölnlycke sin sista match mot Aspudden-Tellus vilket gör att vi hamnar sist i gruppen.

B-slutspel är ett faktum och vi ställs i kvartsfinal mot Växjö BK. Växjö hade i sin grupp slagit Gais och spelarna var lite spända inför hur bra Växjö skulle vara. Växjö avfärdades tämligen lätt och vi vann klart med 4-0 och vi hade kunnat göra minst lika många mål till i matchen. I semifinalen ställdes vi mot FC Järfälla på Härlanda Park. Järfälla började matchen med ett possessionspel i högt tempo och vi tvingades att spela ett disciplinerat kompakt försvarsspel för att återerövra bollen. Vi var kompakta hela första halvlek och vi hade inga problem med att spela oss ur deras press och gjorde ett mål under första halvlek med mersmak på fler.  Vårt snabba och effektiva possessionspel i andra halvlek gjorde att vi kunde gå upp i en fyramålsledning utan att Järfälla egentligen skapade något på hela andra halvleken. FC Järfälla får in ett tröstmål i slutet på matchen.

Efter två riktigt bra matcher under lördagen så var det alltså dags för B-final på söndagen och det var åter igen Mölnlycke IF som stod för motståndet. Precis som vid första mötet så blev även denna match en jämn tillställning. Vi tar ledningen tidigt i andra halvlek på en hörna men tyvärr så lyckas Mölnlycke att kvittera och ta ledningen, en ledning som står sig till 15 sekunder innan full tid då vi kvitterar. 2-2 efter fulltid och finalen skall avgöras på straffar som Mölnlycke har lite vassare på än vad vi var och avgår därmed med vinsten. Grattis Mölnlycke!