Bli medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GIF Nike 105 år
Fotboll
| Fotboll H A-lag
Naoul Ijara efter vinsten borta mot Wormo
2024-05-27 16:34

GIF Nike segrade med 3–2 borta mot IK Wormo i lördags och tog tre tunga poäng i toppstriden. Mittfältsankaret Naoul Ijara, 21 år, fick äran att bära Nikes lagkaptensbindel när ordinarie kapten Marius Jonsson Helstad var frånvarande.

Vi tog ett snack med Naoul efter helgens sköna seger.

 

Seger borta mot IK Wormo i lördags. Berätta om matchen!

– Vi började matchen starkt och tog en tidig ledning redan efter fyra minuter. Vi fortsatte spela vårt spel, hålla kvar bollen och skapa chanser. Innan halvtid kvitterade IK Wormo från en felpass av oss. I den andra halvleken tog vi återigen kommandot och gjorde 2-1 i den 68:e minuten, runt minut 80 utökade vi ledningen till 3-1, vilket då började likna en säker seger. IK Wormo gav dock inte upp och reducerade till 2-3 genom en hörna mot slutet av matchen, vilket skapade spänning in i det sista. Trots pressen från hemmalaget lyckades vi hålla undan och vann matchen med 3-2.

 

Du fick också bära lagkaptensbindeln. Hur var det och vilken typ av kapten är du?

– Att bära lagkaptensbindeln i lördags var en stor ära. Jag känner ett stort ansvar och en stolthet att få leda laget. Jag försökte vara en positiv och stödjande kraft för mina lagkamrater, lyssna på deras behov och uppmuntra dem att ge sitt bästa. Jag tror på att skapa en stark laganda där alla känner sig inkluderade och värdefulla.

 

Vill du berätta lite om dig själv. Vem är du på och utanför fotbollsplanen?

– På fotbollsplanen är jag en engagerad och hårt arbetande spelare som alltid strävar efter att ge mitt bästa för laget. Jag gillar att ta ansvar och försöker alltid vara en positiv och stödjande kraft för mina lagkamrater. Min spelstil präglas av energi, beslutsamhet och en vilja att alltid förbättras.

 

– Utanför fotbollsplanen är jag en familjeorienterad kille. Utöver fotbollen så älskar jag att umgås med mina nära och kära. Jag tycker om att träna, men likt väl tycker jag om att ha en lugn filmkväll hemma. 

 

Nu återstår fyra matcher innan sommaruppehållet och ni har placerat er på en tredjeplats. Vad tror du blir det viktigaste för er att fokusera på innan ledigheten?

– Det som jag tycker är viktigast för oss blir att bibehålla vårt fokus och intensitet. Vi måste se till att hålla oss disciplinerade både taktiskt och mentalt. Det är också viktigt att vi fortsätter att arbeta hårt på träningarna för att finslipa vårt spel och förbättra de områden där vi har utrymme för förbättring. Att ta en match i taget och inte tappa fokus på den övergripande målsättningen kommer vara avgörande. 

 

Redan på fredag väntar en toppmatch när tabelltvåan Råå IF kommer till Lomma IP. Vad är din känsla inför matchen och vad krävs där för tre poäng?

– Det är en viktig match och en stor utmaning för oss, men också en fantastisk möjlighet att visa vad vi går för och att klättra i tabellen. För att ta hem tre poäng tror jag att det kommer krävas att vi spelar med hög intensitet från start och är konsekventa i vårt spel genom hela matchen. Vi måste vara noggranna i vårt försvarsspel och undvika onödiga misstag som kan ge motståndarna chanser. Offensivt behöver vi vara kreativa och effektiva i våra avslut. Sammanhållning och kommunikation på planen blir också avgörande. Om vi kan hålla ihop som ett lag och följa vår matchplan tror jag starkt på att vi kan ta hem segern, säger Naoul Ijara.

 

Fredagens toppmatch hemma mot Råå IF har avspark klockan 19:00 på Lomma IP.

Varmt välkommen till GIF Nike, Marcus Åberg!
2024-05-16 10:46

GIF Nike är glada över att kunna presentera klubbens senaste nyförvärv, Marcus Åberg, till herrlaget! Marcus kommer senast från LB07:s P19-lag och är en offensiv yttermittfältare.

Vi tog ett snack med vårt senaste nyförvärv för att lära känna honom lite bättre!

 

Varmt välkommen till GIF Nike! Hur känns det?

– Tack så mycket, det känns otroligt bra. Det är ett väldigt härligt gäng och jag kände att jag kom in i gruppen snabbt. Många härliga karaktärer och väldigt duktiga spelare.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

– Jag är en väldigt snabb och stark yttermittfältare och tackar inte nej till en djupledsboll. Jag har lätt för mig att komma ner i assistzon och servera mina anfallare. 

 

Vad har du för bakgrund inom fotbollen?

– Min bakgrund inom fotbollen är att jag blev upplärd i Södra Sandby IF P05 men efter några år blev jag uppflyttad till P04-laget. Sedan, när jag blev 16 år, så flyttade jag till LBK där jag bl.a. spelade P16-nationella samt P17-allsvenskan. Sedan blev jag 18 år och ville söka mig vidare för att möjligtvis spela seniorfotboll men då fick jag ett meddelande av min gamla tränare som hade tagit över P19-laget i LB07. I början av säsongen så fick jag en trög start men sedan började jag hitta en ny position som nummer 9 som slutade med en succé för mig. Nu när jag blev 19 år så kände jag mig färdig med ungdomsfotbollen och ville testa på seniorfotbollen, jag hade några gamla lagkamrater ifrån LBK som hade börjat i GIF Nike och tyckte att det var hur bra som helst. Så ja, det var så jag hamnade här.

 

Vem är du vid sidan av fotbollsplanen?

– Utanför fotbollen är jag som vilken 19-åring som helst. En glad kille som gillar att hänga med vänner.

 

Vad ser du fram emot under säsongen och vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag ser framemot att spela många matcher smälla in lite mål och bidra med en god laganda. Samt vet jag om att GIF Nike har vad som krävs för att komma tillbaks till division 3 och jag vill gärna vara med på resan upp, säger Marcus Åberg.

 

Vi säger varmt välkommen till GIF Nike, Marcus Åberg!

Nehar Maliqi efter säsongens första förlust
2024-05-09 11:33

GIF Nike förlorade den tidiga seriefinalen borta mot Lunds SK i tisdags. 2–0 till hemmalaget blev slutresultatet och Nikes tränare Nehar Maliqi var inte nöjd med lagets prestation.

 

Det blev en tung förlust med 2–0 mot Lunds SK i tisdags. Hur ser du på matchen?

– Det som gör att vi förlorar är att vi inte gör något av det vi pratat om. Vi är krampaktiga i varenda situation, vi går inte in i närkamperna… Vi gör helt enkelt inte jobbet för varandra som ett lag och det är det som gör att de vinner matchen. Vi är inte förberedda mentalt utan är fokuserade på annat runtomkring. Är de bättre än oss överlag? Nej, det är de inte. De får två skitmål men sedan har de inget annat. Vi har chansen att göra 1-1 och gör vi det blir det en helt annan match. Men sådan är fotbollen.

 

Hur var det personligen att möta ett lag du tidigare tränat?

– Det finns en hel del spelare där som jag känner sedan tidigare, så det var kul att se dem. Det är duktiga fotbollsspelare. Att LSK har fått ihop det så pass bra är ju kul att se. Sedan att deras tränare går ut och sågar mig i tidningen är något som får stå för honom.

 

Vad tar du med dig från er insats i tisdags?

– Det jag tar med mig är att vi verkligen har saker att jobba på. Egentligen är det inte så konstigt, det är många nya spelare. Det är unga killar, 05:or och 06or. Vi måste vara lite realistiska att det kommer ta tid, men vi är ändå där uppe. Vi har tagit de poängen vi har tagit och det är bra. Det är bara att jobba vidare. Matchen i tisdags är dock inte bra, men potentialen finns att vi kan bygga något riktigt bra under säsongen.

 

13 poäng på de sex första matcherna. Hur ser du på er säsong så här långt?

– Den har varit bra med tanke på att vi har tagit 13 poäng av 18 möjliga. Det är en bra start. Men sedan får vi inte vara nöjda där om vi vill vara med på riktigt. Rent spelmässigt är jag inte nöjd. Potentialen finns att bli ännu bättre på den fronten, men poängmässigt är det jättebra. Själva spelet sitter inte än men det är inte så konstigt med tanke på att vi haft en rätt stor rotation på spelare på grund av skador och sjukdomar. Det har varit mycket förändringar, men så är det.

 

Ny match redan på söndag mot Ekets GoIF. Hur lätt är det att ladda om och vad blir viktigt i den matchen?

– Det viktigaste är att vi går in med inställningen att det är en ny match och att vi måste göra jobbet för varandra. Vi måste släppa den senaste förlusten så fort som möjligt. Det är bara fullt fokus på nästa match som gäller, där vi måste ta tre poäng. Vi måste visa att vi är bättre. Fotbollsmässigt måste vi bli bättre, inställningsmässigt måste vi bli bättre, karaktärsmässigt måste vi bli bättre. Framförallt var inställningen i tisdags inte bra, säger Nehar.

 

Nästa match för GIF Nike spelas nu på söndag, den 12 maj. Då står Ekets GoIF för motståndet på Ryavallen med avspark klockan 13:00.

Välkommen till vår nya samarbetspartner: Kinjo!
2024-05-02 14:35

Vi är oerhört stolta att presentera vår nya samarbetspartner Kinjo som har sushirestauranger i både Lund och Lomma. Avtalet mellan GIF Nike och Kinjo sträcker sig över två år. Kinjo ser fram emot att vara med och stödja utvecklingen av föreningen och dess organisation.

 

Ägarna har ordet:

Vi på Kinjo är väldigt stolta att presentera oss som sponsor för GIF Nike i Lomma. För oss är det viktigt att hjälpa lokala föreningar att skapa trygghet och främja ungdomsidrotten. Våra medlemmar får 10% rabatt på all mat mot uppvisande av medlemskort på plats i restaurangen.

 

Vi säger stort tack och varmt välkommen till samarbetspartnern Kinjo!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/5 13:00
2 - 3  
Fre 17/5 19:00
0 - 1  
Sön 12/5 13:00
0 - 3  
Tis 7/5 19:00
0 - 2  
Fre 3/5 18:30
0 - 1  
Sön 28/4 14:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
GIF Nike, 22/04 14:24 
GIF Nike, 11/04 11:16 
GIF Nike, 26/03 14:12 
GIF Nike, 12/03 14:41 
GIF Nike, 12/12 14:40 
 
Våra sponsorer