Kvalmatch till div II Nike-LaholmFK 0-2 (0-1)

Europa cup regler gäller

NIKE-LAHOLM

0-2 ( 0-1)

Segersången på Lomma IP var på topp i omklädningsrummet hos gästande Laholm.

• Vi har fått en drömstart i kvalet, i den mycket svåra bortamatchen.men ännu återstår det mycket. Minst 90 minuter, säger Laholms nöjde tränare Ulf Thronée.

För att Nike i returmatchen på lördag ska få minst förlägning måste det vara 2-0 till Nike. Om det inte avgörs på övertid blir det straffar. Segrarna får i dagsläget möta laget på negativ plats i ”tvåan”. I dagsläget IFK Malmö eller Hittarp.

I Nikes omklädningsrum var det deppigt värre. Laget är inte van att förlora. Det blev en mycket fin höst med nio trepoängare och ett kryss. Alltså ingen förlust. Den mycket finfina hösten som betydde plats två och kvalspel till ”tvåan”.

• Det här var en mycket sur förlust. Känns onödigt. Vi har stor kapacitet i det här gänget att vända ett tufft läge till seger och därmed fortsatt kvalspel, säger Nikes huvudtränare Per Harrysson.

Nike hoppas att i returen få med duktiga målskyttarna Jakob Gustafsson och Simon Samuesson Renblad. Var alltså ur spel mot Laholm.

• Utan tvekan två viktiga forwards som vet var målet finns, säger tränaren Jan Strandberg.

På Nikes frånvarolista fanns också Jonathan Ikonen, Simon Hilpold.

• Olyckligt med bra spelare som inte kan vara med i ett avgörande kval, påpekar Per Harrysson.

FÖRSTA HALVLEK

Minut 20: Bra nick strax utanför Laholms mål av Christian Piema.

Minut 37: 0-1 genom Adam Vernersson. 19-årige och egna produkten fick rena drömträffen. Det blev rena bombnedslaget då bollen satt stenhårt.

ANDRA HALVLEK

Minut 57: Christian Piema kommer i genom i friläge. Mycket bra räddning av Laholms målvakt Rasmus Lundgren.

Minut 71: Bra skott av Laholms Lucas Ragnarsson . Bra räddning Pontus Persson.

Minut 75: Nikes Christian Piema sätter bollen i ena stolpen. Alltså inget Nike-flyt.

Minut 94: På övertid blir Gjenis Zeqiri sopren inom straffområdet och med matchens ista spark skjuter han för Laholm mycket viktiga 2-0. Två mål på bortaplan!

Laholms tränare Ulf Thronèe:

• Jag tycker det var en bra match mellan två starka lag. Visst leder vi med 2-0 efter första matchen, men ännu är det mycket spela om. Vi har hittills haft en fin säsong. Var förra säsongen nära att åka ur . Snacka om lyft.

Nikes Sebastian Dahl:

• Jag tycker vi är bättre än Laholm. Vi går vidare till nästa kvalrunda.

Nikes Kenan Allefendic:

• Det är långt ifrån kört trots den mycket sura 2-0-förlusten. Räkna aldrig bort Nike!

ALF KARLSSON

GIF Nike-BK Flagg 1-1 (0-0)
Ladda album (+50 bilder) >>
19-09-28 Lomma IP

NIKE-FLAGG

1-1 (0-0)

Nike har som nykomlingar svarat för en strålande höst.

Nio segrar och ett kryss. Det betyder andraplatsen och kvalspel till”tvåan”.

Chansen till serieseger och direktuppflyttning fanns in i det sista.

Men då skulle seriefavoriterna LB07 förlora mot IFK Trelleborg. LB07 vann med 3-1 på Vångavallen. Skön revansch för LB07 som förra året stupade på mållinjen på ett snöpligt sätt.

• Vi har som nykomlingar svarat för en bra prestation, säger huvudtränaren Per Harrysson.

I kvalet till ”tvåan” väntar först Laholm. Sedan ett lag från”tvåan” som mycket väl kan bli IFK Malmö. Europacup-reglerna gäller med hemma och bortaplan. Att släppa in mål på hemmaplan är som vanligt kostsamt.

Nike börjar på lördag på Lomma IP mot Laholm. Returen helgen därpå i Laholm. Sedan får vi se om det blir fortsatt spel i jakten på ”tvåan”.

För Flagg blir det kvalspel för att spela kvar i ”trean”.

Skador och sjukdomar gjorde att det saknades inte mindre än sju hemmaspelare. Fem forwards i Jakob Gustafsson, Erik Odén, Simon Samuelsson Renblad, Jonathan Ikonen, Christian Piema samt Simon Hilpold och Sebastian Sterner.

– Vi har en bred och bra trupp, men sju spelare ur spel samtidigt blev väl mycket, påpekar tränaren Jan Strandberg.

Minut 1: Albin Ekström-skott – bollen smiter strax utanför ena stolpen hos Flagg-målvakten Mathias Almqvist

Minut 12: Bra nick Niklas Olsson. Fin räddning av Flaggs målvakt.

Minut 14: Janne Szumniak farligt framme vid Nike-frispark.

Minut 22: Fin Flagg-nick strax utanför målet hos målvakten Pontus Peersson.

Minut 31: André Strandberg sätter bollen i ena burgaveln hos Flagg.

Minut 39: Flaggs André Borg kommer i friläge. Men lobbar bollen utanför det öppna målet. Pontus Persson rusade ut och täckte bra.

HALVLEK TVÅ

Minut 51: Vasse André Borg är farligt framme igen Minut 62: och är ytterst nära att måla.

Minut 62: Fint anfall där André Borg elegant skarvar in 0-1.

Minut 89: André Strandberg sätter snyggt huvudet till. Fint nickmål. Men domarna dömer märkligt bort målet för gruff.

Minut 90: Elliot Lindqvist sätter rättvist 1-1 då trycket är hårt mot gästernas mål.

Minut 95: Robin Fors är mycket nära att avgöra för hemmalaget, men skottet går strax utanför målet.

I omklädningsrummet var det dämpad stämning:

• Upp med huvudena. Nu ser vi fram emot kvalspelet. Vi har som nykomlingar kommit ”tvåa” och får spela om en plats i ”tvåan”. Nu laddar vi, säger Pontus Persson.

Mittbacken Robert Egbete gjorde säsongens sista match. Får inte längre uppehållstillsstånd Åker nu direkt hem till Nigeria.

Huvudtränaren Per Harrysson:

– Han har varit mycket bra för oss.

Robert Egbete:

• Jag har rivts mycket bra i det här härliga gänget. Mycket rolig tid. Nu hoppas jag så klart att det går bra i kvalet.

Malmö City FC-GIF NIKE (0-0) 1-2
Ladda album (+52 bilder) >>
Kirsebers IP 2019-09-21

MALMÖ CITY-NIKE

1-2 ( 0-0)

Segersången ekade som vanligt i Nikes omklädningsrum.

Men glädje var mycket sansad.

Visst är det klart med kval till ”tvåan” efter segern samtidigt Lödde förlorade. Men samtidigt inör sista omgången finns chansen att ta plats ett som betyder direkt till ”tvåan”.

LB07 toppar tabellen en poäng före Nike.Nike har bättre målskillnad. Det är sex mål.

På bortaplan möter LB07 på Vångavallen IFK Trelleborg. Nike tar emot Flagg.

På negativ kvalplats kämpar Flagg för sin existens i ”trean”.

Nikes höst har varit lysande. Nio trepoängare av nio möjliga! Dessutom är det myckeet svårt att göra mål på Nike. Väldigt stabilt försvarsspel.

Precis som det ska vara – toppdrama in i slutracet.

• Det här ska bli hur kul som helst att få vara med i en avgörande slutomgång i ett rafflande topprace, säger segerskytten André Strandberg.

André Strandberg gjorde sin andra match efter åtekomsten från div-1-laget Lunds BK.

Han avgjorde med ett ursnyggt 2-1-mål. Fick en fin passning från Jakob Gustafsson. André Strandberg satte fart mot Malmö-målet. På vägen dit lurade han flera motståndare för attt skjuta bollen i målvaktens bortre hörna. John Hollinger i målet var helt chanslös. Den amerikanske målvakten som flera klubbar är intresserade av. Även på högre nivå.

• Jag såg att det var en stor lucka i målet. Jag skickade rätt. Härligt att få avgöra. Jag tycket att framtiden ser spännande ut för oss. Minst kval alltså, säger André Strandberg.

Han avgjorde i minut 78 med sitt klassmål.

HALVLEK FÖRSTA

Minut 21: Kalabalik framför Malmö Citys mål som till slut kan rensa bort bollen.

Minut 24: Bra skott Malmös Biliali Fattah. Myckeet fin räddning av Nike-målvakten Pontus Persson.

Minut 29: Nikes Jakob Gustafsson kommer i friläge. Målvakten John Hollinger rusar ut. Jakob Gustafsson smiter strax utanför det tomma målet.

Minut 37: Nikes Robin Fors farligt framme, men får inte till det i avgörande ögonblick.

Minut 41: Nike trycker på bra, men bollen ville inte in avgörande momentet.

HALVLEK ANDRA

Minut 46: Nikes Robin Fors drar på ett skott strax utanför målet.

Minut 56: Nikes Jakob Gustafsson fälls. Säkert mål av Simon Samuelsson Renblad på tredje raka från punkten. Han har ännu ingen miss. Snyggt jobbat! Viktiga 1-0 till Nike.

Minut 61: Fint skott av Malmö Citys Razvan Paul Monac. 1-1 är ett faktum.

Minut 78: André Strandberg väldigt snygga mål som betydde 2-1. Mycket hög klass. Stor genombrottskraft. Iskall avslutning.

Minut 91: Nikes Christian Piema mycket farligt framme. Målvakten John Hollinger ör en vass räddning.

Niklas Olsson:

- Ingen bra insats. En av säsongens sämsta. Ändå vinner vi. Visar på styrka. Nu kan vi se fram emot ett raffinerad slut.

Tränaren Dan Liljestrand:

• Vi kan mycket, mycket bättre men kan så klart glädja os över tre poängare i toppstriden

Tränaren Jan Strandberg:

• Nu laddar vi för en intressant avslutning mot Flagg. Starkt som nykomlingar vara med i toppkampen. Visar på en bra säsong.

På lördag 14.00 smäller det mot Flagg på Lomma IP. Plus så klart koll på de andra intressanta kamperna.

Nike-Balkan 3-1 (1-1)
Ladda album (+72 bilder) >>
Lomma IP 2019-09-07

NIKE-BALKAN

3-1 ( 1-1)

Toppstriden spetsar till sig rejält i ”Nike-trean”.

Samtidigt som Nike spelar hem höstens sjunde raka trepoängare av lika många möjligheter och storfavoriterna LB07 förlorar med 2-1 på hemmaplan mot Lödde är det upplagt för drama.

När det är tre matcher kvar, alltså nio poäng att spela om och serieledarna LB07 är en poäng före Nike. När det gäller milskillnad är Nike sju mål bättre.

• Mycket spännande fortsättning väntar i jakten på förstaplatsen och kvalplatsen till ”tvåan”. Så länge Balkan orkade är det ett mycket spelskickligt lag. Vi svarade för en fin prestation mot ett svårslaget lag, säger Nikes huvudtränare Per Harrysson.

Det är så klart den mycket fina hösten som har gjort att Nike har såetsat till toppstriden, 21 poäng och 22-4 i målskillnad. Mycket imponerande!

Nu gäller det också att avsluta in över mållinjen.

Minut 6: Målfarlige Simon Samuelsson Renblad skjuter över i bra läge.

Minut 19: Bra räddning av Nike-målvakten Pontus Persson.

Minut 26: Balkans Hogr Aziz drar på ett långskott. Bollen hamnar i ena krysset. Utan chans för Nike-målvakten Pontus Persson. Jättefint skott, det sa bara pang.

Minut 36: Bra Balkan-chans genom Hogr Aziz. Fin räddning Pontus Persson.

Minut 42: 1-1 geom målfarlige Christian Piema. Han är mycket svårstoppad. Tung och stark. Inom straffområdet skjuter han kvitteringen, trots ingen kanonträff. Målvakten Nikolai Pric klarar inte av att stoppa bollen.Snacka om viktiga mål.

Minut 51: Christian Piema är påpassligt framme och rullr in bollen till 2-1 i öppet mål. Balkans målvakt Nikolai Prific får inte kontroll på bollen. Christian Piema fullföljer smart och plötsligt finns där den öppna målchansen.

Minut 61: Bra frispark av Nikes Elliot Lindqvist.

Minut 65: Grov fällning inom straffområdet av vasse Jakob Gustafsson. Simon Samuelsson Renblad sätter mycket 3-1 på straff. Det var Simons andra raka straffmål. Nätade också senast i Tomelilla på straff.

Tvåmålsskytten Christian Piema:

- Efter mitt 2-1-mål kändes det som att segern var klar. Efter en mindre bra första halvlek var vi det totalt bästa laget i andra halvlek. I andra halvlek hade Balkan inget att sätta emot. Nu hoppas vi så klart på en spännande och rolig avslutning. Vi har så klart chansen bara vi gör vårt jobb.

Simon Samuelsson Renblad som satte säkert det direkt avgörande 3-1 på straff:

• När vi mötte Balkan på bortaplan var matchbilden ganska lika. Ingen bra första halvlek från oss. Sedan en klar dominans i andra halvlek och tre rättvisa poäng. Härlig slutspurt väntar om de två bästa platserna. Vi vet verkligen vad som gäller. Härlig utmaning.

Nike-tränaren Jan Strandberg:

• Första 45 minuterna var jämna. I andra halvlek jobbade vi ner Balkan. Härligt att se killarna.

Nike-tränaren Dan Liljestrand:

• LB07 börjar nog att känna press. Har haft konroll över serieledningen. Storfavoriterna har nog hamnat i ett tufft läge i slutspurten. Men LB07 är så klart ännu storafavoriter till seriesegern.

Hemvändade André Strandberg fanns på plats på Lomma IP. Lämnar Lunds BK.

• Till slut blev det helhetsmässigt bra. I andra halvlek var det stabilt. Ska bli roligt att få vara med i slutspurten om en plats i ”tvåan”.

Nike-produkten André Strandberg gör come back mot IFK Ttelleborg på Vångavallen på lördag.

• Jag är mycket spelsugen för att kunna hjälpa Nike i den hyperintressanta slutspurten.

Snacka om att få toppförstäkning i det dramatiska upplösningen!

När säsongen går in sitt slutskede har Jonathan Ikonen spelat färdigt. Knäskada sätter stopp.

• Klart det är jobbigt inför den intressanta slutspurten, säger Jonathan Ikonen.

Yousuf Ouis spelar inte mer i år efter benbrottet.

Simon Hipold har ett översträngt ben. Ovisst när han är tillbaka.

I det här läget betyder så klart en bred trupp mycket.

NIKE-IF Lödde 3-0 (2-0)
Ladda album (+42 bilder) >>
Lomma IP 2019-08-24

NIKE-LÖDDE

3-0 ( 2-0)

Nike fortsätter att imponera.

Det har blivit fem raka segrar i höststarten. 15 poäng och den fina målskillnaden med 16-2.

I kampen om plats två och kvalspel till ”tvåan” mot Lödde var det inget snack om saken. Nike vann fullt rättvist med 3-0.

Det betyder att Nike är tvåa när det är fem omgångar kvar samt sex poäng före Lödde. Dessutom bättre målskillnad.

• Visst ser det bra ut, men ännu är det många poäng att spela om. Mycket kan hända, säger huvudtränaren Per Harrysson.

Vad säger du om insatsen mot Lödde?

• Från vår sida var det en av säsongens bästa matcher. Det är mycket svårt att göra mål på oss. Stabilt försvarsspel samtidigt som vi är bra i målskyttet, sägeer Per Harrysson.

Med 45 mål har Nike svarat för mest med mål efter 17 omgångar.

Seriefavoriterna LB07 hade inga problem med FC Trelleborg. 3-0 blev det. Därmed är LB07 sex poäng före Nike.

Minut 24: Bra nick av Nikes Niklas Olsson.

Minut 29: Bakåtpassning av Lödde till målvakten Oliver Lindstedt. Där kunde domaren mycket väl ha blåst frispark för bakåtpassning. Tur för Lödde.

Minut 36: Nikes Niclas Sandberg slåt ett fint inlägg. Jonathan Ikonen möter bollen med en nick. Mycket påpassligt sägger målfarlige Simon Samuelson Renblad 1-0.

Minut 40; Löddes Viktor Joelsson prickar ribban. Där hade Nike tur.

Minut 41: Robin Fors drar på ett bra skott. Lödde-spelare försöker på alla sätt att stoppa skottet, men bollen till 2-0 sitter där inne i målet. Psykologiskt viktig strax före paus.

Minut 54: Bra räddning av Nike-målvakten Pontus Persson.

Minut 59: Nikes duktige mittback är med om att sätta press på Lödde. Han kommer i hyfsat läge. Skottet går utanför målet.

Minut 60: Bra skott av Simon Samuelsson Renblad. Skottet går strax utanför målet.

Minut 74: Nikes Jakob Gustafsson är ytterst nära att måla. Målvakten Oliver Lindstedt räddar i sista sekunden.

Minut 79: Efter en fin hörna sätter Sion Samuelsson Renblad 3-0.Elliot Lindqvist slog hörnan. Simon smög upp vid bortre stolpen.

Simon Samuelsson Renblads höstupptakt har varit lysande. Mål i fem av de sex matcherna.

– Mycket inspirerande att spela i ett sådant här bra lag. Vi har skaffat oss en bra position i tabellen, men ännu är det mycket att spela om, säger vasse forwarden Simon Samuelsson Renblad.

Jonathan Ikonen:

• Alla gjorde sitt jobb. Vi har en stor styrka i en mycket bra bänk. Givetvis mycket värdefullt i slutspurten.

• Vi kan vara nöjd med den här fina insatsen.Bland annat är det svårt att komma igenom vårt starka försvar.

• Bra insats mot Lödde. Mycket spännande framtid väntar.

I första hand Nikes i jakten på andra platsen och därmed kval till ”tvåan”.

Förra säsongen var Kim Johansson spelande tränare hos Nike. Nu har han samma uppgift hos Lödde. Men mot Nike fick Kim Johansson sitta på läktaren. Var avstängd efter tre gula kort.

Jobbigt läge för Kim Johansson som nu fick också se att det blev en tung förlust i toppmötet mot sin förra klubb Nike.

NIKE-FC Trelleborg 3-0 (2-0)
Ladda album (+34 bilder) >>
Lomma IP 2019-08-10

2019-08-15 08:23

GIF NIKE-MALMÖ CITY  3-0 (2-0)

Nike har fått en strålande höststart.

3-0 i Södra Sandby, 3-0 hemma mot FC Trelleborg och 3-0 i den avbrutna kampen mot Malmö City.

Det betyder alltså 9-0 i mål och nio poäng. :- Vi har svarat för en lysande höstupptakt och stabilt spel. Motståndarna har svårt att skapa mållägen mot oss. Extra roligt för mig att få vinna eftersom jag lämnade Malmö City för Nike, säger en mycket nöjd Sebastian Dahl.

När det avbrutna mötet mot Malmö City blåstes igång igen hade det gått 21 minuter. Det var då domaren Emil Persson från Landskrona stoppade mötet. Det blixtrade rejält och efter en timmes väntan gick det inte att spela vidare. Alldeles för stor fara i det otäcka åskvädret och blixtarna.

Då mötet i Lomma förra gången stoppades stod det 0-0.

Nike-målvakten Lenny Silwer Wright storspelade med fyra mycket fina räddningar.

- Nu var det rätta goet i killarna. Vi borde ha vunnit med det dubbla med tanke på alla heta målchanser vi skapade, säger nöjde huvudtränaren Per Harrysson.

Efter tredje raka 3-0 kunde tränarna Per Harrysson och Jan Strandberg i omklädningsrummet ta upp en stor applåd och konstatera: - Nu är kontraktet för ”Divsion3 2020” klart.

Trepoängaren betyder att GIF Nike nu är på plats två, alltså kvalplats till division 2 då det är sju matcher kvar. En poäng före Lödde IF med förra årets GIF Nike tränare, spelande tränaren Kim Johansson. Kim som naturligtvis var på Lomma IP och såg matchen. Lördagen den 24 Augusti kommer han tillbaka igen men då gulklädd för en viktig match mot GIF Nike.

Minut 22: Avspark.

Minut 29: Jonathan Ikonen är mycket nära att näta från nära håll.

Minut 31: 1-0 genom Simon Samuelsson Renblad. Han håller sig påpassligt framme på retur. Han har i höststarten visade mycket bra form med flera påpassliga mål.

Minut 35: Robin Fors jättechans till 2-0. Men Malmöspelare räddar på mållinjen.

Minut 38: 2-0 efter en hörna. Till slut kan nyttige Sebastian Sterner nicka in bollen efter bra serve av John Henriksson. Målet godkändes efter en domarkonferens – om det var offside eller inte.

Minut 54: Nikes John Henriksson skott touchar yttersidan av stolpen.

Minut 58: Robin Fors i kanonläge. Bra räddning av målvakten John Hollinger.

Minut 63: Ny fin chans för Robin Fors. Rundar målvakt men skottet räddas av back på mållinjen.

Minut 79: Snabbe Simon Samuelsson Renblad kommer igenom. Klar fällning inom straffområdet. Straff. John Henriksson sätter sitt första seriemål för säsongen till 3-0.

Minut 90: Ossian Andersson fälls inom straffområdet. Skulle varit en ny straff men ingen hetsade upp sig över det.

Röster om matchen:

Målvakten Lenny Silwer Wright:- Min fjärde match från start. Ingen förlust. Tre nollor. Klart det är roligt.

Målvaktskollegan Pontus Persson:- Fina insatser av Lenny.

Lagkapten Henrik Ahlberg:- Mycket bra försvarsspel från vår sida. Inget snack om saken. Fullt rättvist trepoängare till oss. Vi kan se fram emot en spännande höstspurt.

Tränare Jan Strandberg:- Jag är mest förundrad hur det kan svänga så totalt mellan två lag med i princip samma spelare på planen. I den avbrutna matchen är vi totalt utspelade, håglösa och chanslösa. Och idag står vi upp på ett bra sätt och gör det vi är bra på. Att vi sedan får första målet är matchavgörande.

Första målet i senior.

Nikes talangfulle Ossian Andersson var mycket nöjd och glad.

• Det känns så klart hur bra som helst. Dessutom tre mycket rättvisa poäng. Kvarnby var totalt utspelat. 3-0 skulle ha varit minst det dubbla för oss, påpekar Ossian Andersson.

Nike har flera duktiga unga spelare som är på väg att växa in i A-lagskostymen.

• Mycket roligt, säger tränaren Jan Strandberg.

Minut 12: Nike-straff. Kvarnbys klart bäste spelaree i målvakten Marko gör en finfin räddning nere vid ena stolpen. I vanliga fall säkre straffskytten Niklas missade vårens tredje straff för honom.

Minut 29. Mycket nära självmål från Kvarnby.

Minut 40: Brassespark av Henrik Ahlberg. Mycket nära 2-0.

Minut 42: Dubbelchans för Nikes Jakob Gustafsson. Målvakten Marko suverän.

• Vi missade alldeles för många heta målchanser. Onödigt spännande, säger Jakob Gustafsson.

Minut 43: Niklas Olsson drar på ett mycket bra skott. Påpassligt håller sig Ossian Andersson framme och styr in 1-0.

• Underbar känsla Att få ta ledningen strax före paus var väldigt bra. Segern skulle ha varit klar i halvlek med tanke på alla kanonlägen, påpekar Ossian Andersson.

Gamle stormålvakten Leif Hult med förflytet i storklubbar som AIK, men Nike som moderklubb.

• Jag kan inte minnas att jag har sett att Nike har bränt så många mycket fina målchanser. Men att det till slut blev en rättvis seger kändes helt rätt. Jag tycker att Nike spelar en rolig fotboll.

Minut 58: Nikes Robin Fors nickar strax utanför ena stolpen.

Minut 61: Robin Fors får en bra chans, men bollen vill inte in i målet.

Minut 68: Christian Piema byts. Efter tre minuter slår han ett bra inlägg. Jakob Gustafsson trycker in 2-0.

Minut 72: Kanonläge för Jakob Gustafssson.

Minut 88: 3-0 genom Jonathan Ikonen. Bollen smiter in mellan benen på Kvarnby-målvakten.

Kvarnby-tränaren Rickard Ohlqvist har tränat Nike. I våras när det inte gick bra för Kvarnby blev han kontaktad.

• Vi har ett ungt och orutinerat lag. Nu gäller det att jobba för framtiden. Nike var stabilt. Vi skapade inget. Nike kunde ha kört utan målvakt och ändå vunnit, sägrer Rickard Ohlqvist.

På torsdag avslutar Nike på bortaplan vårspelet mot suveräna serieledarna LB07.

• Vi ska så klart göra allt för att se till att LB07 åker på sin första förlust, säger Ossian Andersson.

Nike har en bra våromgång med en topplats.

NIKE-TOMELILLA 2-1 (2-0)
Lomma IP 2019-05-25

NIKE-TOMELILLA

2-1 ( 2-0)

Segersången var på högtryck efter de tre viktiga poängen på Lomma IP

Efteråt tog huvudtränaren Per Harrysson till orda:

• Vi stod upp på ett mycket bra sätt mot ett väldigt tungt lag att möta.Rakt igenom härlig fighting. Underbart killar!

Nikes vasse forward Jakob Gustafsson svarade för ett mål och en målgivande passning.

• Vi skulle bara vinna. 2-0 i slutet av första halvlek var psykologiskt. Två måls ledning i paus var för lite. Tomelilla hade ingenting i första halvlek då vi totalt dominerade. Segern i den hr jämna serien känns så klart hur bra som helst, säger Jakob Gustafsson.

Minut 5: Drömstart för Nike. Simon Samuelsson Renblad och Jakob Gustafsson kommer i full fart efter en snabb omställning. Jakob Gustafsson svarar för en mycket fin avslutning. Bollen sitter stenhårt intill ena stolpen och därmed 1-0. Tomelillas målvakt André Jeppsson är helt ställd.

Minut 15: Jakob Gustafsson med ett skott. Bollen smiter strax utanför ena stolpen.

Minut 36: Nike trycker på bra inom straffområdet. Efteer en mycket fin skarv av Jakob Gustafson sätter till slut Robin Fors 2-0 i öppet mål. Tomelillas försvar är totalt bortfintat.

- Kanonskarv av Jakob, påpekar Robin Fors.

Minut 39: Efter en Nike-kontring får Henrik Ahlberg ett bra målläge. Fin räddning av målvakten André Jeppsson.

Första halvlek klart till Nike. 2-0 var som sagt klart i underkant.

Minut 72: Tomelillas Adam Jönsson sätter stor nerv i matchen med sitt reduceringsmål till 2-1.

Minut 90: Nikes Simon Hilpold i kalasläge att sätta 3-1. Ännu en fin räddning av André Jeppsson.

Nike tappade mycket i andra halvlek, men redde till slut ut stormen.

– Skönt att direkt komma igen och vinna efter förlusten i Lödde. Men det blev onödigt spännande, säger Robin Fors.

Efter sju omgångar ligger på övre halvan av tabellen.