Integritetspolicy
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GIF Nike 100 år
Fotboll
P 2005
Urstark seriestart!
2020-05-04 15:58

I helgen var det seriestart för våra grabbar med 2 bortamatcher.

I vår första match mötte vi ett fysiskt spelande TFF på Vångavallen. Motståndarna var för tillfället lite större och lite tyngre än vad vi är – men vi backade inte tillbaka utan gick in i närkamperna.  Genom att möta motståndarna högt i banan och utnyttja både vårt passningsspel och snabbhet lyckades vi spela oss runt och skapa många fina chanser. Målskyttet spreds ut på 7 målskyttar, och det summerades med att skjuter vi mer gör vi fler mål. De få gånger vi var under press agerade vår duktiga målvakt som alternativ och hittade vägar ut ur pressen. Alla spelare gav allt och kämpade hela matchen. Det blev en övertygande 8-4 seger och vi tränare kunde med tillförsikt se fram emot nästa match mot Höllviken på Höllvikens IP.....

 

Första halvlek mot Höllviken var tuff. Vi hittade inte riktigt varandra, spelade svåra bollar, höll inte ihop laget ordentligt och bjöd på onödiga farligheter. När vi satte press kom vi till avslut, som även resulterade i en straff som sattes säkert. Problemet var att vi inte satte speciellt mycket press, utan ofta slet ensamma, inte riktigt klev in i duellerna och snabbt blev av med bollen. Tunga steg ut i pausen och underläge med 3-1. Efter diskussion mellan spelare och tränare var alla överens om vad vi skulle göra. Justering av taktik och positioner gav direkt resultat och nu började spelet fungera allt bättre. Passningarna satt, spelarna rörde sig för att hitta nya alternativ, hög koordinerad press, vändningar av spelet, instick bakom backarna, läckra crosspassningar och inte minst stängde backarna helt ner Höllvikens anfallare. Vad som mest imponerade var det positiva snacket på plan där alla uppmuntrade alla vilket drev igång laget. Fanns inte ett spår av de tunga stegen efter första halvleken, plötsligt fanns det en helt annan energi. Reducering till 3-2 följt av en reducering till 3-3 och vi pressade på rejält för att vinna matchen. Höllviken rensade undan mer än en boll på mållinjen och när vi på slutet tryckte in 3-4 hade vi välförtjänt vänt matchen. Vilken pärs och vilket styrkebesked från Gif Nike P05 som aldrig gav upp utan trodde på varandra och visade moral.

Tränarna och föräldrar, 10 år äldre, tackar Nike P05 för en fantastisk fotbollshelg – men önskar lite mindre spänning nästa gång. 


Nyhetsarkiv
Stekhet och iskall!2020-05-12 14:05
Urstark seriestart!2020-05-04 15:58
Cup Denmark juli 20172018-04-05 22:46
 
Våra sponsorer