Bli medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GIF Nike 105 år
Fotboll
F 2009
Annika har koll på knäna!
2020-08-26 00:09
Redan på vårt träningsläger i början på augusti var Annika med och föreläste om Knäkontroll för tjejerna. Därefter har hon varit med på trängningarna och hållit i de inledande passen.

Vi är lyckligt lottade att Annika Fridh Olsson som är legitimerat fysioterapeut vill hjälpa lagets spelare nå till nya skadefria höjder.

Knäskador är vanliga inom fotboll och allvarliga knäskador är tre gånger vanligare hos unga kvinnor jämfört med jämnåriga män. Knäkontroll är ett program för träning av knä och bål som rätt använt minskar risken för främre korsbandsskador med 64 %. Med ett enkelt träningsprogram – avklarat på en 10-15 minuter – så minskar risken för allvarliga skador väsentligt. Tanken är att Annika besöker oss regelbundet för att kvalitetssäkra vi gör rätt samt introducera svårare övningar alltefter att vi utvecklas och blir starkare. Varmt välkommen ska du vara Annika!


Mer om träningsprogrammet Knäkontroll

”Knäkontroll” är ett samarbete mellan försäkringsbolaget Folksam, Svenska Fotbollsförbundet samt Sisu Idrottsböcker och innehåller övningar som är enkla att genomföra, och som vid regelbunden träning ger ökad stabilitet kring knä och bål. 2010 beslutade Svenska Fotbollförbundet att övningarna i Knäkontroll skulle implementeras nationellt i träningen. Mellan 2010 och 2015 minskade knäskadorna med 21 procent.


Övningarna kan individanpassas, och målet är att bana in ett bra rörelsemönster med god knäkontroll i tidig ålder, samt att förbättra bålstyrka, benstyrka, landningsteknik, balans och koordination. Och det bästa av allt är att informationen är gratis!


Länk till övningarna: www.knäkontroll.seNyhetsarkiv
Nu rullar vi!2021-09-09 09:09
Den stora julutmaningen2020-12-15 01:35
Dressed for Success x 22018-08-19 22:34
 
Våra sponsorer