Serie:Träningsmatcher
Referat: IFK Hässleholm - GIF Nike
Bra insats mot stabilt motstånd
2019-08-01 11:46
Vi valde att starta lite mera försiktigt än vanligt, med ett försvarspel som startade lite lägre. Vi ville känna att vi hade bra avstånd mellan våra lagdelar och inte bjuda IFK på alltför stora ytor.
Detta lyckades vi med på ett alldeles utmärkt sätt. När vi sedan vann boll hade vi bra balans mellan att snabbt attackera och hålla i bollen. 1-0 kommer i halvlekens sista spark och där har vi fortfarande saker att arbeta med, behöver bli mera noga vid slutet av halvlekarna. Målet var en fin prestation av deras forward men vi hade bollen under kontroll men valde att ge bort den istället för att vårda den inom laget.
Totalt sett en mycket bra halvlek.

Andra halvlek är nog ännu bättre. Vi jämnar ut spelet och kommer lite högre på dem, samtidigt som vi vinner flera dueller på mitten och kan ställa om på dem lite tydligare. Vi har fina chanser att göra mål innan vi, via Ozzie, kan sätta dit 1-1. Men dessvärre får vi inte spela på detta resultat någon längre stund då vi gör en individuell miss som ger dem ett enkelt ledningsmål, endast ett par minuter efter vår kvittering.

Båda lagen byter lite spelare sista kvarten och då lyckas även IFK göra 3-1 på en genombrytning centralt.

Totalt sett är jag väldigt nöjd med helheten i matchen. Många spelare såg pigga ut och jag är övertygad om att matchen tagit oss framåt formmässigt. Nu laddar vi inför serieomstarten på Söndag, om vi kan förmå att plocka fram liknande takter som i dagens match kommer vi bli svåra att tas med.

Stort tack till IFK för deras gästvänlighet på alla plan!