Integritetspolicy
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GIF Nike 100 år
Fotboll
P 2005
Kristianstad FC
vs
GIF Nike
Kristianstad FCvsGIF Nike

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 15 oktober, 17:00
Plats:Bortamatch
Samling:16:50
Aktivitetsinfo: http://www.skaneboll.se/serier/?scr=table&ftid=87159
One down - two to go
2020-10-16 14:36

I torsdags kväll spelade Nike P05 sin första match i kvalet till Nationella P16 – motståndet stod Kristianstad FC för.

 

I kvalet till P16 nationella spelar vi äntligen ”riktig fotboll” som killarna säger – 2*45 minuter, 3-domarsystem och ingen utvisning vid gult kort.

 

Konstgräsplanen vi går in på är av absolut högsta klass och efterliknar gräs bättre än någon annan plan vi spelat på tidigare. Vilken anläggning!

 

Spelarna i Kristianstad FC är storvuxna, spelar ett fysiskt spel och är mycket duktiga att låsa ner oss i sitt defensiva spel. De kommer snabbt upp i rygg, pressar, och ger inte många tiondelars betänketid för bollhållaren, behåller sin kompakthet i förflyttningar och har hela laget på rätt sida bollen i försvar. Våra anfallare fick inte mycket utrymme och så fort de fick bollen var det minst två försvarare som aggressivt pressade. Domaren höll mycket bra och konsekvent nivå på matchen och lämnade fördelar väldigt följsamt. Nivån var något mer fysisk, och när vi inte snabbt förflyttade boll blev det kamp om bollen där vi inte fick utväxling på vår teknik.

 

I första halvlek hittade Nike inte rätt trots ett par riktigt heta chanser och vi kom in i en svacka när Kristianstad FC stängde ner anfallare, mötte högt och inte gav våra mittfältare tid med boll. När vi inte var helt på tårna och spelar lite svårare än vi behöver, hugger Kristianstad. Då är det tryggt att vår målvakt gör en strålande insats och desarmerar farligheterna. Sakta men säkert äter vi oss in i matchen igen, slutar stressa, börjar få till spelvändningar och slår mer precisa djupledsbollar. Vi får fram ett par riktigt farliga lägen, och ett mål hänger i luften. Målet kommer lite oväntat och från vår sida sett i fel mål. Underläge efter första halvlek och lite frustrerade killar som kommer av plan i halvtid.

 

Nu plockar Nike P05 fram en av sina absolut mest imponerande egenskaper – killarna säger: ”nu kör vi tills domaren blåser, det här SKA vi vända”, den här inställningen och mentaliteten är varför Nike P05 spelar i kvalet till Nationella.

 

Ny energi och självförtroende, och full fart framåt – redan efter 4 minuter har vi kvitterat. Detta ger ytterligare energi och spelet fungerar allt bättre – fler och fler bollar når fram till våra anfallare. I 56:e minuten sliter en av våra anfallare sej loss och blir fälld – straff! Straffläggare stegar fram – målvakten räddar – men våra spelare är framme på returen och sätter den i mål. 2-1, vi har vänt och är nu i ledning för första gången i matchen.

 

Vid en hörna tappar vi markeringarna och ser en fristående Kristianstad-spelare raka in bollen. Lika igen, och det är vi inte nöjda med.

 

I ett sådant läge kan andra lag bli oroliga och nervösa – inte Nike P05. Killarna tror på sina medspelare och vi kör på enligt vår strategi. På högerkanten gör vår mittfältare en raid, dribblar av sin motståndare och placerar bollen vackert i mål och vi återtar ledningen i 85:e minuten (2*45 är klart bättre än 2*40). Kristianstad pressar på och när vi tar frisparkar i farliga lägen tär det på tränare oh publik. Dom sista skälvande minuterna blir det lite nervöst – ska Kristianstad få in en reducering? Försvaret tightar till och våra spelare fortsätter att leverera maxlöpningar tills domaren blåser av matchen. Seger med 3-2 för Nike.

 

Otroligt skön känsla att ta en viktig första seger i kvalet, men det som ger avtryck är killarna aldrig ger upp, utan som alltid kör på och som oftast vänder underläge till vinst. Nu laddar vi inför de två återstående matcherna – jobbet är påbörjat på bästa sätt, men långt ifrån klart.

 

 ”one down – two to go”

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/10 12:30
Tor 15/10 17:00
Sön 11/10 12:00
3 - 2  
Lör 10/10 14:30
2 - 0  
Ons 7/10 19:00
1 - 5  
Lör 3/10 12:00
1 - 4  
 
 
Våra sponsorer