Integritetspolicy
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GIF Nike 100 år
Fotboll
P 2005
IFK Simrishamn
2 - 4
GIF Nike
IFK Simrishamn2 - 4GIF Nike

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 september, 12:00
Plats:Korsavads IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130954032
Samling:09:45
Trupp:#22 Alexander Nilsson
#34 Felix Stensson
#35 Gustav Lövehed
#39 Isak Johansson
#51 Olle Svanholm
#55 Simon Karlsson
#59 Teo Halvarsson Bahr
#60 Theo Persson
#65 William Stuivers Franck
#74 Jesper Andersson
#77 Abdullah Riad Saleh
#80 Jakob Anderberg
#82 Axel Jämbring
#83 Arvin Asadi
#89 Carl Persson
#99 Esmail Rafiyi
HÄRIFRÅN TILL EVIGHETEN OCH TILLBAKA
2020-09-29 19:46

I lördags bar det av till andra sidan Skånska halvön – Simrishamn.

 

Väl på plats så märktes det att resan varit lång och vi försökte få igång grabbarnas huvud och ben. Killarna tar match efter match alltmer ansvar för uppvärmning och uppsnack. Idag ska vi inte släppa till något förstamål var tydligt.

 

Matchen spelades på Korsavads fantastiska naturgräsplan. Regnet dagen innan gjorde planen snabb, för bollen och något tungsprungen för benen.

 

Vi var förvarnade om att Simrishamns hemmaborg skulle bli svår att bryta ned, inte en hemmaförlust i serien. Simrishamns anfallare gör mål på de chanser de får och kombinerar det med en bra målvakt. Nike sätter högsta fart från att domaren blåser igång spelet. Piggt med hög press och första målet kommer redan efter 4 minuter, och nu kändes det väldigt tryggt. Simrishamn fortsätter använda sina styrkor maximalt. Långa utsparkar förbi halva plan som nickskarvas vidare var receptet, och anfallare som i hög fart springer in bakom. Vi testar flytta bak spelare för att bjuda in till kortare bollar och slippa se bollarna segla förbi, utan att det blir förändring. Vårt spel börjar hacka och viss frustration kommer när vi inte sätter våra chanser. Nu tappar vi boll ett par gånger på mitten och bjuder in Simrishamn i matchen. Hörna för Simrishamn (vi känner till deras farlighet på fasta situationer) och misskommunikation. Vi tappar ytan vid bakre stolpen och så är det reducerat. Nike har ett bättre grundspel, samtidigt som de blir farligt när Simrishamn snabbt kontrar, så matchen väger. Vi ändrar om lite i positioner och börjar får mer kontroll på miten.

 

I halvlek är killarna klara på vad vi ska förändra och taggade inför andra halvlek. Bättre understöd till backlinjen, flytta boll i högre tempo och fortsätta skjuta. Simrishamns målvakt fortsätter storspela, och håller kvar dem i matchen. Efter en tillkrånglad situation där målvakten gör ett par räddningar, lyckas vi äntligen trycka in bollen och återta ledningen. Vi fortsätter med bra avslut och Simrishamns målvakt fortsätter med kvalificerade räddningar. Frustrerande att vi inte får utdelning på våra chanser.

 

Ytterligare en fast situation för Simrishamn (och vi vet vem som är farliga på fasta situationer) och så är det dags igen. Vår målvakt gör en riktigt vass räddning i första läget. Tyvärr står vi därefter på hälarna och returen går till hungriga framrusande Simrishamnsspelare, som utjämnar. Simrishamn vaskar nu fram en rad bra chanser och det är dags för vår grymma målvakt att kliva fram och göra flera riktigt bra räddningar.

 

Sextionde minuten och Simrishamn rinner igenom efter att vi tappat markering och när vi hamnar efter kommer tacklingen sent. Tacklingen ger gult kort (fem minuters utvisning) och straff… Skulle vi nu uppleva vad andra lag som besökt Simrishamns hemmaborg upplevt - tungt. Straffen går........över och det tunga släpper. Fortfarande en utvisning att hantera, och som killarna gör det. Den missade straffen ger tändvätska och när vår offensiva innermittfältare får på ett hårt välplacerat skott halvvägs in i utvisningen går vi upp i 3 – 2 ledning. Två minuter senare vinns bollen av vår defensiva innermittfältare, som med laserprecision skär sönder Simrishamns försvar och spelar loss vår anfallare. Den här gången ges målvakten inte en chans och det står nu 4 - 2 till Nike. Frustrationen hos Simrishamn har börjat lysa igenom när Nike fortsätter trumma på och matchen börjar kännas avgjord.

 

En regntung gräsplan, en storspelande målvakt i Simrishamn, effektiva motståndare som slår långa bollar, samt en bilresa som kändes som härifrån till evigheten satte sina spår i matchen. Stoltheten över att killarna biter ihop, aldrig viker ner sig och kämpar sig till seger är stor. Vårt fina spel fanns det glimtar av och de glimtarna räckte för att säkra en välförtjänt vinst. Vi tar med oss att trots att inte allt är på topp har vi styrkan att avgöra en match. Det är ett styrkebesked och vi ser fram mot nästa match.

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/10 12:30
Tor 15/10 17:00
Sön 11/10 12:00
3 - 2  
Lör 10/10 14:30
2 - 0  
Ons 7/10 19:00
1 - 5  
Lör 3/10 12:00
1 - 4  
 
 
Våra sponsorer