Integritetspolicy
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GIF Nike 100 år
Fotboll
P 2005
GIF Nike
2 - 1
Trelleborgs FF vit
GIF Nike2 - 1Trelleborgs FF vit

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 september, 13:00
Plats:Lomma IP A-plan, konstgrs
Tävling:
Matchnummer: 130954027
Samling:11:45
Trupp:#22 Alexander Nilsson
#34 Felix Stensson
#35 Gustav Lövehed
#39 Isak Johansson
#51 Olle Svanholm
#55 Simon Karlsson
#59 Teo Halvarsson Bahr
#60 Theo Persson
#65 William Stuivers Franck
#74 Jesper Andersson
#77 Abdullah Riad Saleh
#80 Jakob Anderberg
#82 Axel Jämbring
#83 Arvin Asadi
#89 Carl Persson
#99 Esmail Rafiyi
BACK ON TRACK
2020-09-29 11:58

Helgen före mötte vi serieledarna Lödde, och då gick vi ifrån matchen med blandade känslor. Vi spelade fantastisk fotboll, och allting hade varit riktigt grymt om vi bara fått in en eller två bollar till.  Spelet var ett kvitto på att vi växlat upp och att vårt spelsystem sitter. Laget var grymt laddat inför matchen mot TFF. 


Matcher mot TFF är bra och vi gillar att möta lag som vill spela boll. TFF är sedan starka och samspelta, så matcherna håller oftast högt tempo under 80 minuter. Matchen är trevande till en inledning (nerver) för att därefter alltmer ta fart. Vi stöter fram med backar, flyttar laget, spelar loss på små ytor och får till en hel del avslut. Så mitt i vår press rinner TFF iväg på en omställning längs kanten. Bollen är nog ute och vänder, fast det blir inget inkast och som alltid är det spel fram tills att domaren blåser. Lite frustrerande att omställningen leder fram till en straffspark och så ligger vi under.


Gott om tid och killarna jobbar metodiskt på med fortsatt hög press, snabba återerövringar och det börjar bli allt farligare. När vi efter drygt 24 minuter erövrar bollen, följer en sekvens på nästan en minut när vi fullständigt spelar ut TFF, som avslutas med en straff till oss när vår ytterback fälls. Stensäker straff och 1 -1.

 

Vi spelade hela matchen med höga press, hade många fina väggspel, bra målchanser och en del djupledsbollar. Några av djupledsbollarna hade blivit riktigt giftiga om de varit ett par meter längre, så där finns mer att träna på. 


Vi ska vinna matchen och pressar på för fullt, och i pressen blir det några luckor, som TFF snabbt utnyttjar och kommer till giftiga avslut. Vår målvakt är omutlig och agerar vägg med ett par ”galet” bra räddningar, varav en magisk benparad. Strax efter 20 minuter återerövrar vi boll på mittplan, snabb omställning, väggspel och vår anfallare avslutar med ett hårt skott. TFF- målvakten får precis händerna på avslutet och gör en ruskigt bra räddning genom att styra ut bollen till höger om sig. Vår ytter hugger och bollen går till nästa anfallare, som tar sig ner mot hörnflaggan tätt uppvaktad av två försvarare. Anfallaren lyckas tråckla/kämpa sig förbi 2 motståndare längs kortsidan och skjuter ur minimal vinkel – mål! 2-1 och ledning för första gången i matchen.

 

TFF pressar på och är absolut inte ofarliga. Pressen blir om möjligt ännu värre när vi får ett gult kort och tvingas spela med en man mindre under 5 minuter. Vår målvakt fortsätter storspela och alla kämpar för varandra. Matchen innehåller det mesta, två straffar, genombrytningar, väggspel, fantastiska räddningar, giftiga avslut, högt tempo, fysiskt spel som oftast var helt schysst.

 

När domaren blåser av är känslan grym. Vi har hittat tillbaka och har lite att slipa på. Om vi tar med oss det bästa från Lödde och Trelleborg matcherna så kommer de återstående matcherna i serien att bli mycket trevliga. Efter en liten svacka med en svagt genomförd match som slutade oavgjort, lyfte vi spelet mot Lödde, och nu kom utdelningen i form av vinst.

 ”back on track” och kampen om toppen in serien fortsätter
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/10 12:30
Tor 15/10 17:00
Sön 11/10 12:00
3 - 2  
Lör 10/10 14:30
2 - 0  
Ons 7/10 19:00
1 - 5  
Lör 3/10 12:00
1 - 4  
 
 
Våra sponsorer