Integritetspolicy
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GIF Nike
Fotboll
| Fotboll P 05
Bli medlem i GIF Nike
BLI MEDLEM
GIF Nike P05
P05 består av 40 killar och träningarna är mycket välfyllda året runt. 

Vi tränar ute på Lomma IP måndagar, onsdagar och torsdagar. Utöver träningar blir det seriespel, cuper, träningsmatcher och andra aktiviteter för att stärka laget på och utanför plan . Alla killar som vill spela matcher får chansen att spela mycket.

I vår grupp är alla lika mycket värda och gemensamt skapar vi spelglädje och god laganda. Vi upplever att killarna trivs, känner glädje och trygghet. Vi lägger stor vikt vid ett socialt umgänge, fotbollen är bara en pusselbit av helheten. När vi spelar matcher strävar vi efter att alla ska få mycket speltid. 

Vi har följande mål:
• Att P05 har en bra laganda där alla trivs
• Att träningarna är välbesökta
• Att killarna känner att de betyder något och att de har kul.

I träningarna lägger vi mycket fokus på teknik och spelförståelse, och det är roligt att följa hur alla killar utvecklas. Många killar på träningarna ger oss bra förutsättningar att fortsätta utveckla vårt fina spel. 

Vi är sex tränare  med starkt intresse för fotboll som håller i fotbollsträningarna.
Karlslundscupen mars 2018
2018-04-05 22:51
Karlslundscupen mars 2018

Torsdagseftermiddag lämnade vi Lomma för att börja ta oss mot Örebro och Karlslundscupen. Till cupen hade Karlslund bjudit in mycket spelskickliga lag och förväntningarna på roliga matcher var hög. 
 
Cupen spelades som 9-manna från straffområde till straffområde och fullbredd för 11-manna, så mycket nytt för oss. Riktigt tuff inledning mot hemmalaget Karlslund och det enda som höll nere siffrorna till förlust med 4-0 var hårt kämpande och fantastiska räddningar. Vi var inte nöjda med hur vi spelat och kände att det var mycket som inte klaffade.
 
Efter en riktigt god natts sömn vaknade vi upp revanschsugna och redo för nya tag. Vi ändrade om i spelsystemet, från 3-2-3 till 3-3-2, för att bättre kunna hantera den mycket breda planen till matchen mot Skogås-Trångsunds FF. Killarna var riktigt härligt laddade och det kändes som ett nytt lag. Vi vårdade bollen, vågade hålla i boll, vände kant, spelade djupled, väggade, körde överlapp och och tryckte fram. Resultatet var ribbskott, stolpskott, skott tätt utanför stolparna, tätt över och bra avslut som räddades på mållinjen av ett hårt slitande motståndarlag. Spelet stämde fram tills den sista avgörande touchen och vi fick med oss en poäng med mersmak.
 
Lunch och dags för möte med Hammarby IF P05:7, (ett lag som spelar och vinner cuper ute i Europa). Killarna är tända och lägger i högsta växeln redan från start. Snabbt passningsspel där vi hela tiden söker nya ytor och ger varandra understöd. I försvaret ligger vi tight på motståndarna och de får ingen tid med bollen. Känslan när vi först gör 1-0 och sedan 2-0 är härlig och det känns som vi har full kontroll på matchen när domaren blåser av första halvlek. Andra halvlek gör Hammarby ett par byten och direkt på avspark sätter de en massiv överrumplande press, och vi hänger inte alls med. I andra halvleks första minut gör Hammarby första reduceringsmålet på straff, tätt följt av en kvittering och ytterligare en minut senare ledde Hammarby med 3-2. Istället för att falla ihop visade vi karaktär. Vi lyckades kämpa oss tillbaka in i matchen och hittade tillbaka till spelet från första halvlek. Kvitteringen till 3-3 kändes som en seger och när vi tar ledningen med 4-3 jublas det högt. Hammarby forcerade i sin jakt på kvittering och oturligt nog lyckades de. 
 
Eftermiddagsvila, kvällsmat och sista gruppspelsmatchen. Med de resultat vi hade började vi snegla på slutspel och det lutade mot en första match i B-slutspel klockan 08:00 söndag morgon. Andra matcherna i gruppen spelades och resultaten gick vår väg. Inför sista matchen mot Värmdö IF hade vi nu allt i egna händer. Vinst 2-0 skulle ge oss lika poäng med Hammarby, samma målskillnad, lika antal gjorda mål och ett oavgjort inbördes möte och då skulle lotten avgöra vem som gick till A-slutspel.
 
Vi inleder piggt mot Värmdö IF och har ett bra spelövertag, vilket till slut ger resultat när vi gör 1-0 i första halvlek. I andra halvlek ökar vi på trycket framåt och märker att Värmdö spelarna som fått slita hårt började bli rejält trötta. 2-0 kommer i slutet av matchen och nu känner vi att chansen finns. Vi går ner på 2 backar och satsar framåt för att avgöra. I matchens sista minut fälls en av våra killar och domaren blåser för straff! En hård straff rakt upp i nättaket och vi är som tvåa i gruppen klara för A-slutspel. Sekunderna senare blåser domaren av matchen och vi jublar tillsammans med publiken. Värmdö vann senare B-finalen över Örebro.
 
Killarna reste sig efter fredagens inledning och formkurvan pekade spikrakt uppåt under hela lördagen. Med A-slutspel fick vi även sovmorgon till 11 på söndagen, vilket inte gjorde saken sämre. Övriga lag i A-slutspel var Karlslund, Djursholms FC och Stocksund som alla är inbjudna till årets 13-årsturnering i Lomma eftersom de räknas tillhöra några av Sveriges bästa lag. 
 
A-slutspelet inleddes av Karslund som besegrade FC Djursholm och för oss väntade Stocksund i semifinal. Tufft motstånd från ett riktigt bra lag och vi fick verkligen slita för att hålla ihop laget. Stocksund gjorde rättvist 1-0 och här visade killarna återigen en härlig attityd. Ge upp eller vika ner sig fanns inte på kartan fast spelare blev skadade och avbytarbänken tunnades ut. Kämpandet gav resultat och vi tog över matchen. Kvitteringen kom och vi malde på med 2-1 följt av 3-1, utan intensiteten gick ner. När Stocksund fick in 2-3 mot slutet av matchen blev det nervöst. Slutsignalen kom efterlängtat och vi hade lyckats ta oss till A-final.
 
På motståndarsidan stod åter Karlslund, och vi ville ha revansch. Karlslund inledde med avspark, ut på vänsterkant, inlägg och avslut på volley och då hade det gått knappt 10 sekunder. Ingen deppar ihop, utan vi följer vår plan. Karlslund spelar ett snabbt spel, ställer hög press och det blir en fysiskt tuff match. I första matchen hade vi inte ett avslut på mål, men nu började vi kunna hålla i boll. Karlslund gör fullt rättvist 2-0 och sedan lyckas vi kämpa oss till ett reduceringsmål strax före paus vilket stärker killarna. Trots skador kämpade vi in i det sista, men räckte inte till i den här matchen. Karlslund vinner till slut matchen klart med 5-1.
 
P05 har en bred trupp med över 40 killar och det ger oss bra förutsättningar att utvecklas som lag. I turneringen får vi mycket beröm för vår passningsorienterade fotboll, där vi hela tiden försöker spela oss ur tuff press och att våga. Summerar vi turneringen efter tre intensiva fotbollsdagar lämnade vi Örebro glada, trötta och självklart mycket stolta. Erfarenheten tar vi med oss tillbaka till träningarna och nu har vi en klarare bild över hur vi vill spela 9-manna. 
 
Stolta tränare 
 
https://www.laget.se/karlslundscupen/Page/355420
Cup Denmark juli 2017
2018-04-05 22:46
GIF Nike P05 - Cup Denmark

Fredagen den 28/7, kl 06.00 lämnade vi samåkningsparkeringen vid Mc Donalds och körde mot Brøndby Stadion och Cup Denmark (http://www.cumap2.se/cup/cup_denmark_20186293.htm).

Turneringen startade tufft för oss på kl 08:00 med match mot Brøndby IF (Danmark), och därefter följde matcher mot FM Olimpas (Litauen), Åsnealliansen (Norge) och Tomelilla IF. Tidig uppstigning igen på lördagen och nu stod Dösjöbro IF, Roskilde KFUM (Danmark), IFÖ Bromölla, South West Sports (England) och Staffanstorp United för motståndet. På söndagsmorgonen märktes det att killarna var mer nervösa, spända och laddade än dagarna tidigare. Vi avslutade gruppspelet med mycket intensiva matcher mot VMA IK och Solröd FC (Danmark).

I slutspelet mötte vi Nexö BK I och II (Danmark) i båda våra semifinaler. Spännande och jämna matcher som slutade med knappa segrar för GIF NIKE och båda våra lag gick till final! Första finalen inleddes mot Tomelilla IF och trots att vi höll i spelet lyckades motståndarna få in en boll och ta ledningen. Killarna fortsatte jobba på och spelövertaget gav utdelning med både kvittering och vinstmål.  Andra finalen inledde vi starkt mot Sandsbro AIK, och i första halvlek hade vi flera bra chanser att ta ledningen. Tempot i matchen var väldigt högt och Sandsbro spelade fin fotboll. Sandsbro fick tyvärr in första bollen i andra halvlek. Killarna kämpade, slet, peppade varandra och gav verkligen allt i matchen. Den här gången räckte det inte hela vägen fram och vi slutade som Runner up i A-finalen. 

När lagens matcher inte krockade hejade killarna på varandra och efter intensivt fotbollsspelande tog vi oss tillbaka till skolan vi sov på. Ledarna kopplade av direkt och alla 24 killarna drog igång lekande med nyfunnen energi. 

Efter tre intensiva fotbollsdagar (15 matcher för våra två lag) lämnade vi Danmark glada, trötta och självklart mycket stolta.

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
GIF Nike, 17/10 16:45 
GIF Nike, 16/10 19:00 
GIF Nike, 23/09 00:36 
GIF Nike, 21/09 13:41 
 
Våra sponsorer