Tre nya tunga poäng i jakten på "trean".
Derbyrivalerna Bjärred som slåss för sin existens i "fyran" fick ingen hjälp av kusinerna från Lomma.
När det är tre omgångar kvar toppar Nike serien med tre poäng och klart bästa målskillnaden. Förste utmanaren Flagg har en match mindre spelad.
Bjärred är på kvalplats för att få spela kvar i "fyran".
– Vi svarar för en riktigt bra första halvlek. Ledningen med 5-1 kunde ha varit större. I andra halvlek blir det inte lika bra. Bjärred ser också chansen, men vi vinner fullt rättvist. Tre oerhört viktiga och sköna i toppjakten, säger en nöjd huvudtränare Per Harryson.
Var du orolig då Bjärred reducerade till 3-5?
– Alltid orolig. Inget är klart innan slutsignalen blåses, säger Per Harrysson.
FÖRSTA HALVLEK
Minut 7: 0-1 Christian Piema. Mycket snyggt. Elegant skruvskott. Bollen sitter fint i bortre burgaveln utan chans för målvakten Hampus Lövkvist.
Minut 8: 1-1 John Dahlberg. Slarvigt försvarsspel då Bjärred kvitterar. Kommer i bra målläge mycket enkelt.
Minut 10: 1-2 Sebastian Dahl sätter upp bollen i nättaket. Mycket fint förarbete av Jakob Gustafsson då han snurrar upp Bjärreds-försvaret.
Minut 13: 1-3 Sebastian Dahl. Nytt fint förarbete av Jakob Gustafsson.
Minut 29: Christian Piema, stolpe in. Snyggt mål. Ännu en ett bra förspel av Jakob Gustafsson.
Minut 44: Jakob Gustafsson efter en bra framspelning av Christian Piema.
ANDRA HALVLEK
Minut 53: Niklas Olsson får en jättechans  att sätta 6-1. Men bollen smiter utanför det öppna målet.
Minut 54: Christian Piema kommer igenom. Får två skottchanser, men mycket bra räddningar av målvakten Hampus Lövkvist.
Minut 71: 2-5 Edis Alievski på en mycket bra frispark.
Minut 73: 3-5 Fredrik Svensson.
Minut 90: 3-6 Yousuf Ouis. Bra skott i ett fint målläge. Hans första mål i Nike-tröjan. Kom till den här säsongen från Lunds SK. Har haft otur med skador och varit ur spel en längre tid.
– Första halvlek var mycket bra från vår sida. En av de allra bästa under säsongen. Många fina kombinationer med fina mål, säger Jakob Gustafsson som svarade för ett mål och tre assist.
Mittfältaren Sebastian Dahl och Christian Piema kom mitt under säsongen. Två mycket lyckade förstärkningar. Två duktiga spelare som vet var målet finns. Svarade bland annat för två mål var plus ett bra spel.
– Utan tvekan två bra förstärkningar som är viktiga för oss, säger Per Harrysson.
Tre omgångar kvar. På lördag kommer Åkarp till Lomma IP, sedan är det Höllviken på bortaplan och avslutning mot toppkonkurrenten Flagg på Lomma IP.
– Visst ser det bra ut, men det gäller att vi koncentrerar oss på en match i sänder, påpekar Sebastian Dahl.