Fotboll
| Fotboll H A-lag
Åkarps IF - GIF Nike 0-5(0-1)
2018-05-26 15:30
Vi skulle ha haft en större ledning i halvlek, säger Nike-tränaren Dan Liljestrand. FOTO:ULF RYD
ÅKARP-NIKE
0-5 ( 0-1)

Nike fortsätter att övertyga.
Nu var det Åkarp i derbyt som var chanslöst.
– Grabbarna svarade för en ny stabil insats, säger nöjde Nikes huvudtränare Per Harrysson.
I de fyra senaste matcherna har Nike imponerande 21-0!
Jo, det stämmer - 21-0!
3-0 Vellinge, 12-0 Pelister, 1-0 Bjärred och 5-0 Åkarp.
– Vi har ett mycket bra försvarsspel plus många vassa målskyttar, säger duktige målvakten Pontus Persson.

I första halvlek hade Åkarp en het målchans. Kom efter elva minuter. Det var när Emil Särlöv Cederwald kom igenom. Pontus Persson svarade för en mycket fin närkampsräddning då han gick ut och täckte av skottet.
– Mycket viktig räddning av Pontus att Åkarp inte fick gå på ledning och därmed mer energi och självförtroende, säger Nike-tränaren Jan Strandberg.
Minut 16: Skicklige mittbacken Linus Falk skjuter i ena stolpen.
Minut 29: Målfarlige Jakob Gustafsson skjuter i ena stolpen.
Minut 34: Jakob Gustafsson sätter mycket säkert 1-0. Fin framspelning av John Henriksson.
– Vi skulle ha haft en större ledning i halvlek, säger Nike-tränaren Dan Liljestrand.
Åkarps andra chans kommer i minut 47 i andra halvlek. Emil Särlöv Cederwald drar på ett bra skott. Bollen träffar klockrent ribban. Där hade Nike tur.
Minut 56: Efter en mycket fin passning av Mikias Yonas springer John Henriksson igenom och sätter hur säkert som helst 2-0.
Minut 58: Mycket bra skott av Niklas Olsson som Åkarps målvakt Victor Ringdahl får göra en finfin räddning på. Victor Ringdahl som har spelat med Nike. Det blir hörna.
Minut 59: Niklas Olsson slår en perfekt hörna. Stabile mittbacken Patrick Noaksson sätter huvudet till och det är 3-0. Alltså blott tre minuter mellan två avgörande mål.
Minut 64: Målfarlige Erik Odén drar på ett skott. Bollen tar på målvakten Victor Ringdahl. Via en märklig bollbana blir det 4-0. Erik Odén hade varit på planen i en minut!
Minut 70: Jakob Gustafsson skjuter strax utanför målet.
Minut 75: Niklas Olsson skjuter ett mycket fint skott. Bollen skruvar elegant in sig i nättaket till 5-0  utan chans för målvakten Victor Ringdahl. Mycket bra Nike-spel.
Minut 80: Mycket fin räddning av Nike-målvakten Pontus Persson.
– Svår match för mig eftersom jag får så lite att göra, säger Pontus Persson.
Han har nu hållit nollan i sex av nio matcher! Imponerande!
Minut 86: Erik Odén har en bra chans att näta.
Minut 88: Erik Odén skjuter strax utom ena stolpen.
– Med lite flyt hade jag gjort något mål till, men det viktigaste var så klart att vi spelade hem tre nya poäng. Det här känns riktigt bra för oss, säger Erik Odén.