Staffanstorp United - GIF Nike 1-4 (1-1)
Det har spelats bara fem matcher, men den här fina serieupptakten betyder så klart mycket för kommande matcher, påpekar Per Harrysson. Foto:ULF RYD

Spelmässigt och sett till antal målchanser var Nike klart vassare än Staffanstorp som spelade väldigt rakt och satsade rejält på alla fasta situationer.
– Mycket stabil insats - tre sköna poäng, säger huvudtränaren Per Harrysson.
Det betyder att Nike befäste topplatsen.
– Det har spelats bara fem matcher, men den här fina serieupptakten betyder så klart mycket för kommande matcher, påpekar Per Harrysson.
Staffanstorp som körde med långa bollar fick efter sex minuter en frispark på egen planhalva. Den långa bollen hamnade innanför Nikes straffområde. Mittbacken Emil Karlsson nickade in 1-0. Det var dålig markering.
Men Nike kom snabbt igen. I minut tolv kom kvitteringen. Efter ett mycket snyggt anfall från backlinjen spelade mycket duktige Henrik Ahlberg upp bollen till John Henriksson. Sedan kom ett fint inlägg från John till framstormande Jakob Gustafsson. Han tryckte in 1-1.
Strax efteråt har Jakob Gustafsson ett kalasläge att måla igen, men målvakten Pontus Rickard gjorde en fin räddning.
I minut 34 blir det straff för Nike. Timo Nsubuga blir regelvidrigt stoppad inom straffområdet. Patrick Noaksson tar straffen. Patrick får ingen bra träff på bollen. Målvakten Pontus Rickard räddar.
I andra halvlek får Nike en drömstart. Från 30 meter klipper Timo Nsubuga till bollen. Han får en drömträff och bollen sitter i bortre hörnet. Mycket överraskande för målvakten Pontus Rickard. 2-1 efter 51 minuter.
– Jag såg att deras målvakt stod långt ute. Jag har tidigare gjort sådana här mål. Det gäller att våga skjuta, säger Timo Nsubuga.
I minut 64 svarar Mikias Yonas för en mycket bra attack mot Staffanstorps mål. Han kommer fram till målvakten Pontus Rickard. Målvakten svarar för två utsökta räddningar.
I minut 65 var det dags för målfarlige Erik Odén. I friläge sätter Erik 3-1, hur snyggt som helst. Därmed har det blivit åtta mål på fyra matcher. Imponerande och toppen av "fyrans" skytteliga. När Erik nätade hade han varit på planen i blott fyra minuter.
Efter två gula kort inom några minuter blir Nikes Lucas Wattengaard utvisad. Minut 69. Men det märks inte att Nike har en spelare mindre på planen. Nike fortsätter att dominera.
I minut 73 kommer 4-1 på frispark. Målskytt Niklas Olsson som spelade med Staffanstorp innan han tog klivet till Nike.
I minut 87 får Staffanstorp straff. Pontus Persson räddar snyggt.
– Vi visade på en fin moral när vi snabbt kom igen efter deras snöpliga ledningsmål.Mycket bra, säger spelande tränaren Kim Johansson.
Staffanstorps huvudtränare Alexander Ekström var förra säsongen med i Nikes tränarstab. Nu har Alexander fått en oerhört tuff serieupptakt med fem raka förluster. Han har en väldigt ung men lovande trupp och vi hoppas att det vänder resultatmässigt då de haft tufft motstånd, redan mött seriens topp-tre.
På söndag väntar toppmöte på Lomma IP mot nykomlingarna och tabellfyran Vellinge IF.